Διαμάχη γύρω από την ενδεχόμενη εμπλοκή Καμμένου σε offshore

Διαμάχη γύρω από την ενδεχόμενη εμπλοκή Καμμένου σε offshore Facebook Twitter
6

Μαίνεται η μάχη εκ του δεξιόθεν μετά την καταγγελία του βουλευτή της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη, ότι το σκάφος της οικογένειας Καμμένου, «Iliatoras of London» είναι εγγεγραμμένο σε offshore εταιρεία για να γλιτώνει φόρους ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σήμερα, μάλιστα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» αναφέρει ότι σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε ο Αδωνις Γεωργιάδης, το σκάφος μάρκας Ferreti (a.k.a πολυτελές πλεούμενο μήκους 17,19 μέτρα), ανήκει στην offshore εταιρεία Cass Corporation Limited, η οποία φέρεται να έχει την έδρα της στην οδό Hill 7, στην περιοχή Douglas της Νήσου Μαν, κάπου ανάμεσα στην Ιρλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνδεόμενοι στην offshore, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα που παρουσίασε ο Αδωνις Γεωργιάδης, εμφανίζονται δύο άνθρωποι: Ο Michael Doyle για λογαριασμό της εταιρείας Beemac και η Belinda Lanyon για λογαριασμό της Cara Consultans Limited. Μάλιστα οι δυο τους εμφανίζονται ως διαχειριστές σε αρκετές offshore εταιρείες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι ο Πάνος Καμμένος «είχε ορίσει τον πατέρα του ως χρήστη και τον εαυτό του ως σκίπερ για να γλιτώνει τους φόρους», προσθέτοντας «Ως υπουργός θέριζε το Αιγαίο με αυτό το σκάφος, όλοι ξέρουν ότι είναι δικό του».

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ εμφανώς ενοχλημένος από τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μίλησε «χαλκεία της Συγγρού» που ρίχνουν λάσπη εναντίον του, ενώ σε γραπτή του ανακοίνωση τόνισε ότι «πρόκειται για παροπλισμένο σκάφος αναψυχής 20 ετών υπό αγγλική σημαία Ευρωπαϊκής Ενωσης, που κατέχει ο Ηλίας Καμμένος (ο πατέρας του) από το 1993, δηλωμένο και φορολογημένο στις ελληνικές Αρχές και πληρωμένο σε ελληνική τράπεζα».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Να δούμε για τον Καμμένο θα βγάλουν ανακοίνωση;Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ:"Υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά μέτοχοι offshore εταιριών;"Δεν έχουμε τίποτα προσωπικά εναντίον του νέου Υφυπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Γ. Βερνίκου. Αντίθετα τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική του στάση ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Όμως ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής. Απαγορεύεται ρητά Υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Προβλέπονται μάλιστα βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του νόμου αυτού.Όμως με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας "VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A." με έδρα τα νησιά Μάρσαλ. Εάν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με αυτή την εταιρία, αυτή η ιδιότητα αποτελεί απόλυτο κώλυμα για την υπουργοποίηση του. Δεν θα πρέπει άμεσα να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. Υφυπουργό;", καταλήγει το Δελτίο Τύπου.
νομίζω ότι είναι απλά ένα οικογενειακό κιμήλιο που το είχαν πάρει τα κύμματα και το έριξαν κουφάρι στα ερημικά αυτά νησιά. Κάθε παρεξήγηση μπορεί απλά να λυθεί αν το εν λόγω σκάφος είναι στην σχετική του φορολογική δήλωση. Είναι;
Υποστηρίζει ότι είναι του μπαμπά.Η πατέντα με τις οφσορ γενικά είναι ότι σπίτια, σκάφη κλπ ανήκουν σε μια άσχετη εταιρεία και συ απλώς τα νοικιάζεις.