Αυτός είναι ο λάθος τρόπος με τον οποίο (σχεδόν) όλοι φορτίζουμε το κινητό μας

Αυτός είναι ο λάθος τρόπος με τον οποίο (σχεδόν) όλοι φορτίζουμε το κινητό μας Facebook Twitter
O μόνος τρόπος για να προστατεύσουμε τα δεδομένα μας είναι να έχουμε πάντα μαζί μας δικό μας φορητό φορτιστή ή καλώδιο USB.
2

Οι περισσότεροι από εμάς συχνά εκνευριζόμαστε, όταν δεν έχουμε μπαταρία στο κινητό μας, και εκεί είναι που ελλοχεύει ένας από τους μεγαλύτερους φόβους της σημερινής εποχής, το λεγόμενο FOMO. Ωστόσο, την επόμενη φορά που θα θελήσουμε να φορτίσουμε το κινητό μας έξω με ένα τυχαίο καλώδιο που βρήκαμε σε ένα αεροδρόμιο ή μια οποιαδήποτε θύρα USB μέσα σε ένα ξενοδοχείο, θα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί. 

Αυτό τον βαθμό επικινδυνότητας της χρήσης ενός τυχαίου φορτιστή εξήγησε πρόσφατα και ο Luke Sisak, ο οποίος εργάζεται ως αναπληρωτής εισαγγελέας στο Λος Άντζελες, αναφέροντας ότι «μια δωρεάν φόρτιση του κινητού μας θα μπορούσε να καταλήξει στο άδειασμα του τραπεζικού μας λογαριασμού». Ο όρος που εξηγεί αυτήν τη διαδικασία ονομάζεται «juice jacking» και ουσιαστικά αναφέρεται στο όταν ανυποψίαστοι χρήστες συνδέουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές σε  καλώδια USB ή θύρες, τα οποία «σχετίζονται» με κακόβουλο λογισμικό. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Avoid using public USB charging stations at airports and other locations. Deputy District Attorney Luke Sisak explains how the “juice jacking” scam works. #FraudFriday #fraud #fraudalert #crime #scams #scamalert

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LA County DA's Office (@ladaoffice) στις

Στη συνέχεια, αυτό το λογισμικό μπορεί να αξιοποιηθεί από τους χάκερ, οι οποίοι εξάγουν τα δεδομένα των χρηστών της εκάστοτε ηλεκτρονικής συσκευής και συνήθως επιλέγουν να τα κλειδώσουν, καθιστώντας τα πρακτικώς άχρηστα. Ωστόσο, πέρα από τα καλώδια, εξίσου επικίνδυνη είναι και η χρήση θυρών. Κι αυτό γιατί οι χάκερ μπορούν πολύ εύκολα να προσθέσουν δικό τους κακόβουλο λογισμικό στις θύρες USB. 

Επομένως, ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουμε τα δεδομένα μας είναι να έχουμε πάντα μαζί μας δικό μας φορητό φορτιστή ή καλώδιο USB και κυρίως να αποφεύγουμε τις φορτίσεις σε μέρη, όπως τα ξενοδοχεία, τα μέσα μεταφοράς και τα αεροδρόμια, καθώς εκεί εγκυμονεί ο κίνδυνος για τέτοιου είδους απάτες. 

 

Με πληροφορίες από NYT

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM
Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Δημοσιογράφος αναγνωρίζει πρόσωπα στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Το μέλλον είναι εδώ: Δημοσιογράφος ταυτοποιεί αγνώστους στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Σκανάρει πρόσωπα αγνώστων και τους αναγνωρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - Το βίντεο πυροδοτεί συζητήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου
LIFO NEWSROOM
Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Τech & Science / Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Από το JOMO, τον σωστό ύπνο έως τον συνεπή εμβολιασμό και από την κηπουρική ως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, υπάρχουν επτά απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
καλώδιο που περιέχει κακόβουλο λογισμικό... πέρα από τα καλώδια, εξίσου επικίνδυνη είναι και η χρήση θυρών Πηγή: www.lifo.grθεε μου, τί λεει; κακοβουλο λογισμικό στο καλώδιο; και αντε, μετά λέει και στη θύρα; δλδ το καλώδιο που το βάζει;τεσπα..
Τα πράγματα είναι απλά. Η αλλη (κρυμμένη) άκρη του καλωδίου φόρτισης μπορεί να είναι κουμπωμένη σε θύρα USB υπολογιστή. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβαίνει και σε μία θύρα USB που ανήκει σε φορτιστή σταθερά τοποθετημένο στον τοίχο. Εκεί που νομίζεις ότι απλά φορτίζεις μπορεί να έχεις συνδέσει το κινητό σε κάποιον υπολογιστή που φυσικά δεν φαίνεται.