Οι Γερμανοί θεωρούν τον Τραμπ «πιο επικίνδυνο» από τον Κιμ και τον Πούτιν

Οι Γερμανοί θεωρούν τον Τραμπ «πιο επικίνδυνο» από τον Κιμ και τον Πούτιν Facebook Twitter
EPA
4

Οι Γερμανοί θεωρούν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πιο επικίνδυνος από τον Βλαντίμιρ Πούτιν ή τον Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου.

Ο Τραμπ είναι επίσης πιο επικίνδυνος από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και από τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, απάντησαν οι 2.024 ερωτηθέντες που συμμετείχαν σε αυτήν την έρευνα. Πάνω από 4 στους 10 (ποσοστό 41%) είπαν ότι μεταξύ των πέντε ηγετών, ο Τραμπ συνιστά μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη. Το 17% επέλεξε τον Κιμ, ο Πούτιν και ο Χαμενεΐ βρέθηκαν μαζί στην Τρίτη θέση με 8% ενώ ο Σι θεωρείται ο «λιγότερο απειλητικός» όλων, με ποσοστό 7%.

Πέρσι, σε παρόμοια δημοσκόπηση, το ινστιτούτο είχε ζητήσει από τους ερωτηθέντες να επιλέξουν τον «πιο επικίνδυνο» μεταξύ των Τραμπ, Κιμ και Πούτιν. Σχεδόν οι μισοί, το 48%, έκριναν ότι ο Τραμπ συνιστά τη μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη.

Μια άλλη δημοσκόπηση, του ινστιτούτου Kantar για τον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke, έδειξε ότι οι Γερμανοί εμπιστεύονται περισσότερο τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν (57%) παρά την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ (53%).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/DPA

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM
Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Συμφωνώ, καθώς έχει δημιουργηθεί προηγούμενο με τον εν λόγω και βλέπουμε κατασκευασμένους πολιτικούς κλόουν, να έχουν την υποστήριξη μεγάλου μέρους του εκλογικού σώματος, που οφείλονται όχι, φυσικά, στη λαοφιλή τους προσωπικότητα και στο δίκαιο πρόγραμμά τους, αλλά στο "καλό" μάρκετινγκ, με τα χρήματα που συρρέουν από "χρηματοδότες" και περιμένουν ανταλλάγματα, να ξεφυτρώνουν σε όλα τα μήκη και πλάτη τούτου του πλανήτη. Η διαφορά του με τους άλλους δύο, έγκειται στο γεγονός ότι αυτοί δεν εκλέγονται. Διορίζονται, τρόπον τινά, μόνοι τους, ότι και αν σημαίνει αυτό.
Το πιο καταστροφικό που συνέβη επί Τράμπ ήταν η ματαίωση της διατλαντικής συμφωνίας εμπορίου (TTIP), της ακραία νεοφιλελεύθερης διατλαντικής συμφωνίας εμπορίου... εκείνης που ο ”Δημοκρατικός”, “αλληλέγγυος” Ομπάμα ήταν έτοιμος να υπογράψει...
Δεν ξέρω, δεν μοιάζει και για τόση μεγάλη απειλή δα για την δημόσια ασφάλεια. Ναι είναι περίεργος, ναι διπλωματικά είναι ανισόρροπος, πολιτικά πολλοί δεν ταυτιζόμαστε μαζί του, είναι λαικιστής και συντηρητικός, έχει καταπατήσει κοινωνικά δικαιώματα αλλά φτάσαμε σχεδόν στο τέλος της 1ης θητείας του και κάτι συνταρακτικό δεν έκαναν οι ΗΠΑ υπό την προεδρία του. Η αλήθεια να λέγεται. Τα όσα καταστροφικά προβλέπονταν για την θητεία του προεκλογικά, δεν συνέβησαν (τουλάχιστον όχι όσον αφορά σε παγκόσμιο επίπεδο). Βεβαια δεν ξέρω τι θα κάνει σε μία 2η θητεία του....Οι Γερμανοί ας κοιτάξουν λίγο καλύτερα προς Ρωσία μεριά καθώς και Βόρεια Κορέα καθώς αυτοί οι δύο έχουν προβεί σε διάφορες πράξεις διατάραξης της ειρήνης πολύ σοβαρότερες.