ΕΣΗΕΑ: Διαγραφή Λιάγκα για τον απαράδεκτο σχολιασμό της σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτήτριας

ΕΣΗΕΑ: Διαγραφή Λιάγκα για τον απαράδεκτο σχολιασμό της σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτήτριας Facebook Twitter
5

Την προσωρινή διαγραφή του Γιώργου Λιάγκα αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ένωσης στον Γιώργο Λιάγκα επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή του 6 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ, με ψήφους 4 έναντι 1 με την μειοψηφία να προτείνει την προσωρινή διακοπή ενός έτους.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της σχετικής απόφασης: «Ο συνάδελφος Γιώργος Λιάγκας στην από 07.11.19 εκπομπή του «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», που παρουσιάζει στον Τ/Σ «Σκάι», εμφάνισε με απαράδεκτο τρόπο την σεξουαλική παρενόχληση μιας φοιτήτριας στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, την προηγούμενη μέρα από άλλο φοιτητή.

Μάλιστα για την παρενόχληση αυτή η φοιτήτρια κατήγγειλε το δράστη ο οποίος και συνελήφθη. Χρησιμοποίησε περιγραφική φρασεολογία που καταφανώς παραβιάζει όχι μόνο τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, αλλά και στοιχειώδεις κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς, επιχειρώντας τη διακωμώδηση του θέματος προς άγραν εντυπώσεων.

Η χυδαιότητα της όλης παρουσίασης από τον συνάδελφο Γιώρ. Λιάγκα, με συμμετοχή μάλιστα και άλλων μη μελών της ΕΣΗΕΑ στην εκπομπή, προκάλεσε βάναυσα το κοινωνικό συναίσθημα και τις έντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες προσώπων και φορέων».

Απολογούμενος ενώπιον του Συμβουλίου, ο Γιώργος Λιάγκας, μεταξύ άλλων, υποστήριξε: «Ήταν ένα ατυχές συμβάν, ένα λάθος μας χωρίς κανένα δόλο και χωρίς καμία στοχοποίηση και πρόθεση. Ζητήσαμε, μετά το γεγονός αυτό, πολλές φορές συγγνώμη ειλικρινή και ουσιαστική και πραγματικά με θλίβει το γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας, ούτε εγώ ούτε οι συνεργάτες της εκπομπής, ότι μια ατυχέστατη δική μας τηλεοπτική στιγμή, θα μπορούσε να πάρει αυτές τις μέχρι ενός σημείου δικαιολογημένης έστω και ακραία υπερβολικές διαστάσεις...».

Ολόκληρη η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου 

TV & Media
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Πόσο άραγε απέχει η προσωρινή διαγραφή της ΕΣΗΕΑ, από την οριστική αφαίρεση άσκησης επαγγέλματος που ονειρεύομαι από παλιά για τον Λιάγκα, τον Αυτιά, τον Παναγιωτόπουλο, τον Πρετεντέρη, τον Ευαγγελάτο, τον Παπαδάκη, τον Πορτοσάλτε, τον Παπαδημητρίου, την Τρέμη και άλλους φυσικά, που τόσες φορές δεν έχουν σεβαστεί τον κώδικα δεοντολογίας. Κάτι σαν point system. Στις τόσες φορές που θα "ξεφύγεις", άλλαξε επάγγελμα, δεν κάνεις. Κάνεις κακό. Όπως ισχύει για το δίπλωμα αυτοκινήτου.
Ακριβώς. Δυστυχώς δεν γίνεται όμως και το αποτέλεσμα είναι πως αναγκάζονται και άλλοι μέχρι πρότινος "σοβαροί"να κάνουν καραγκιοζιλίκια για να τους ανταγωνιστούν.
Όταν θες να λες ότι είσαι δημοσιογράφος και ασκείς την Τέταρτη Εξουσία, πρέπει να είσαι σοβαρός και να σέβεσαι αρχές για να το αξίζεις. Και ακριβώς "μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας" όπως λέει ο κ. Λιάγκας, όχι μόνο δεν απαλλάσσεσαι, αλλά τουναντίον οι υποχρεώσεις σου απέναντι στο κοινό αυξάνονται.Η συγγνώμη αφού διατυπώθηκε η χυδαιότητα και προκλήθηκαν αντιδράσεις, είναι πολύ λίγη. Και αφού υπήρχε η δυνατότητα διαγραφής για ένα έτος, έπρεπε για λόγους παραδειγματισμού να επιβληθεί.Αν η ΕΣΗΕΑ ήθελε βέβαια, να έχει κύρος στην κοινωνία.
Βλέποντας τον Λιάγκα καταλήγω ότι, σε γενικές γραμμές, ο νόμος είναι για τους ηλίθιους.Δεν χρειάζεσαι καμία ΕΣΗΕΑ και καμία δεοντολογία για να καταλάβεις ότι ήταν απλά λάθος αυτό που έκανε.
δεν φτάνει που ασχολoύνται με τα πιο επιφανειακά και ανούσια θέματα που υπάρχουν, όταν γίνεται κάτι τέτοιο που πρέπει να δείξουν μια χ σοβαρότητα κάνουν και αστειάκια που θα έκαναν παιδιά λυκείου...Μήπως να σας κάνουμε και πατ πατ στην πλάτη και να πούμε εεεεεελα μωρέ τώρα τα παιδιά πλάκα κάνανε...; και μετά όταν έρχεται η φάπα σας κάνει και εντύπωση! Διαγραφή για πάντα σε όλο το πανελ έπρεπε μπας και γίνουν άνθρωποι