Κορωνοϊός: Η Τουρκία κλείνει τα χερσαία σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία

Κορωνοϊός: Η Τουρκία κλείνει τα χερσαία σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία Facebook Twitter
ΕΡΑ - Φωτογραφία Αρχείου
1

Η Τουρκία αποφάσισε να κλείσει τα χερσαία της σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία, λόγω κορωνοϊού.

Σε σχετική εγκύκλιο του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, γίνεται αναφορά κλεισίματος των συνόρων της Αδριανούπολης και του Κιρκλάρελι (Σαράντα Εκκλησιές). Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από απόψε, τα μεσάνυχτα.

Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης, και μετά από ημέρες που δεν υπήρχε ιδιαίτερη κινητικότητα από τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εκεί, σημειώθηκε νέα ένταση στις Καστανιές Έβρου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Χθες, η Άγκυρα, ανακοίνωσε τον πρώτο νεκρό από τον νέο κορωνοϊό, αλλά και τον υπερδιπλασιασμό των κρουσμάτων. Τα κρούσματα το βράδυ της Τρίτης ανήλθαν σε 98, από 47. Στη Βουλγαρία σήμερα δεν ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα του ιού και ο πρόεδρος Ράντεφ ευχαρίστησε τους πολίτες για την τήρηση των μέτρων

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Κορωνοϊός: Η Τουρκία κλείνει τα χερσαία σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία"Πηγή: www.lifo.grΑυτό είναι η "ταφόπλακα" για τους απελπισμένους πρόσφυγες και τους μετανάστες - νόμιμους και αποφυλακισθέντες για αυτό τον λόγο -, που "έσπρωξε" η Τουρκία στα σύνορα. Του ήρθε βέβαια "λουκούμι" του Ερντογάν ο ϊός για να δικαιολογήσει το κλείσιμο των συνόρων.Ας ελπίσουμε οι "σπρωγμένοι" να αποσυρθούν στα μετόπισθεν, χωρίς να χαθούν άλλες ζωές στα θαλάσσια νερά. Αν και ΣΗΜΕΡΑ, η Τουρκία υποτίθεται ότι έχει κλείσει τις θαλάσσιες ροές προσφύγων προς την Ελλάδα. Αλλά με τον Ερντογάν, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ.Αν όμως χαθούν ξανά και μαζικά ζωές, η Ελλάδα πρέπει να το αναδείξει πολιτικά διεθνώς και με ένταση.