ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.6.2020 | 12:50

Γρήγορη απώλεια κιλών.. Είναι φυσιολογικό;

Είμαι υπέρβαρη, έτρωγα πολύ και δεν έκανα γυμναστική. Αποφάσισα να ξεκινήσω γυμναστική 4 φορές την εβδομάδα (μέρα παρά μέρα) η γυμναστική είναι ενδυνάμωσης(μετρίου βαθμού και κραταει 20- 25 λεπτά) γιατί δε μπορώ να κάνω αερόβια ακόμα.. νιώθω πως μου κόβετε η ανάσα. Αποφάσισα να τρώω σοκολάτες μόνο 2 φορές την εβδομάδα και έκοψα τελείως τα πατατάκια και έχασα περίπου την πρώτη εβδομάδα 3 κιλά ενώ διάβασα πως το κανονικό είναι να χάνεις 3-4 κιλά το μήνα. Μήπως επειδή είμαι πολύ παραπάνω από το κανονικό (πλέον είμαι 88 είχα ξεκινήσει 92 κιλά) χάνω τα πρώτα κιλά πιο γρήγορα; Παρεπιπτόντως το ύψος μου είναι 1.63
5
 
 
 
 
σχόλια
Τα πρώτα κιλά χάνονται σχετικά εύκολα, και είναι από νερό που α) περιέχεται φυσιολογικά στο γλυκογόνο του σώματός σου (= η μορφή αποθήκευσης των υδατανθράκων), και β) υγρά κατακράτησης ως αποτέλεσμα υψηλής κατανάλωσης αλατιού (νατρίου).Μια δίαιτα συνήθως ξεκινάει με ελαττωμένες ποσότητες υδατανθράκων και αλατιού, και άρα χάνεις σχετικά γρήγορα το νερό που ήταν δεσμευμένο εκεί.Στόχευσε τους υδατάνθρακες που τρως μέσα στη μέρα να είναι γύρω από τις ώρες του γυμναστηρίου, ώστε να γεμίζουν τους μυς σου και να δείχνουν όμορφοι και στρογγυλεμένοι και να σε ανεβάζουν ψυχολογικά για να συνεχίσεις να είσαι μια μηχανή απώλειας λίπους!
Τα κιλά που έχασες μέσα σε μία εβδομάδα είναι φυσιολογικά, καθώς οι υπέρβαροι άνθρωποι τον πρώτο καιρό χάνουν την επονομαζόμενη "κατακράτηση υγρών". Έτυχε να γνωρίσω υπέρβαρα άτομα που μου περιέγραψαν μια κατάσταση σαν αυτήν που μας περιγράφεις τώρα και είχαν μία πολύ καλή έκβαση στην πορεία της δίαιτάς τους. Στη συνέχεια αν συνεχίσεις με βελτιωμένους διατροφικούς ρυθμούς, τα κιλά θα χάνονται με διαφορετικό τρόπο. Θα ήταν καλό όμως φίλη να επισκεφτείς κάποιον διαιτολόγο-διατροφολόγο για να σου δώσει μία δίαιτα υγιεινή, που να μη στερείσαι συγχρόνως αυτά που σου αρέσουν, τα γλυκά π.χ. και να είναι αποτελεσματική με βάση τους μεταβολικούς σου ρυθμούς, για να έχεις κι ευεξία. Συνέχισε με αρκετό νεράκι και γρήγορο περπάτημα!!! Καλή αρχή και καλή δύναμη σου εύχομαι καλή μου!!!
Πάντα τα πρώτα κιλά φεύγουν γρήγορα για δυο λόγους.1. Είναι κυρίως απώλεια κατακρατηθέντων υγρών.2. Η απότομη μείωση των θερμίδων εξαναγκάζει τον οργανισμό να κάψει πολύ λίπος, για να διατηρήσει την κατάσταση του μεταβολισμού. Γρήγορα όμως προσαρμόζεται και καίει πιο συντηρητικά.
Όσο πιο πολλά κιλά πάνω από το κανονικό είσαι, τόσο πιο γρήγορα θα χάνεις στην αρχή. Άλλωστε από τη στιγμή που έκοψες τα πατατάκια, πλέον δεν κάνεις κατακράτηση υγρών και η μεγάλη απώλεια οφείλεται και σε αυτό. Σε κάθε περίπτωση συνέχισε την προσπάθεια σου με επιμονή και υπομονή και θα χάσεις τα κιλά που θες. Κι επειδή αναπόφευκτα θα επιβραδυνθεί ο Ρυθμός απώλειας κιλών, να μετριεσαι και μεζούρα, μη βασιζεσαι μόνο στη ζυγαριά. Η μεζούρα δεν ψεύδεται ποτέ και δεν επηρεάζεται από τον κύκλο σου.Τέλος, τις δύο μέρες που τρως μόνο σαλάτα βάλε και απαχη πρωτεινη, πχ κοτόπουλο ή ψάρι, θα σε βοηθήσει περισσότερο.Καλή επιτυχία!!!
Scroll to top icon