Εξήντα περίπου ταινίες θα συμμετάσχουν στην 9η Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου και πέρα από τη Μεσόγειο, που θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου, Κεραμεικός) από τις 7 έως τις 13 Μαΐου.
Οι ταινίες αυτές θα απαντούν σε πολλά ερωτήματα όπως: Τι κρύβουν τα σπήλαια των Κυθήρων; Ποιο είναι το μυστικό του ακατοίκητου νησιού Στύρα στον νότιο Ευβοϊκό Κόλπο; Γιατί το επάγγελμα του αρχαιολόγου είναι σέξι;
Το πλούσιο φετινό πρόγραμμα προβολών του «Αγώνα», της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, που υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Λαμπράκη και τη στήριξη του portal «archaiologia.gr» διοργανώνει κάθε δύο χρόνια τη Συνάντηση, περιλαμβάνει αρχαιολογικές ταινίες από 15 χώρες του κόσμου, ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, αλλά και ειδικές προβολές.
σχόλια