Πήγαμε στο Mikaello στη Γλυφάδα

Οι δημιουργίες του σεφ Αλέν Παροντί ξεχωρίζουν

2.6.2016 | 11:10
Πήγαμε στο Mikaello στη Γλυφάδα
Είναι φανερό πως η φιλοσοφία του μενού έχει διεθνείς επιρροές και τα πιάτα υποστηρίζονται από καλές πρώτες ύλες και αισθητική αρτιότητα.

 

Δύο νέοι άνθρωποι, ο Γιώργος Σεβαστάκης και ο Μάικλ Χιώτης, με σπουδές Οικονομικών ο πρώτος και Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού στη Νέα Υόρκη ο δεύτερος, ο οποίος διατηρούσε καντίνα αλλά αποφάσισε να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη, ένωσαν τις δυνάμεις τους κι έφτιαξαν το μπαρ-εστιατόριο Mikaello στη Γλυφάδα. Μαζί με τον σεφ Αλέν Παροντί, που έχει αναλάβει την κουζίνα, συνθέτουν μια δυναμική ομάδα που έχει κέφι και δημιουργική διάθεση. Είναι φανερό πως η φιλοσοφία του μενού έχει διεθνείς επιρροές και τα πιάτα υποστηρίζονται από καλές πρώτες ύλες και αισθητική αρτιότητα.

 

Από τον πέτρινο φούρνο βγαίνουν χειροποίητα ψωμιά, πίτσες, πατάτες και κρεατικά.

 

Με το που ξεκινάς να διαβάζεις το μενού, σε εκπλήσσει το γεγονός ότι το πρώτο πιάτο στα ορεκτικά είναι ο μαύρος μπακαλιάρος. Δοκιμάσαμε Black Cod που τον κάλυπτε παντζάρι κομμένο σαν άχυρο και ενισχυμένο με τζίντζερ, κόλιανδρο και σησαμέλαιο, που έκανε αισθητή την παρουσία του. Ο μπακαλιάρος είχε απαλή υφή και ευχάριστη γεύση, με τα υλικά να ισορροπούν όμορφα στο πιάτο (€18). Το κουτάκι από μπαμπού που ακολούθησε περιείχε γαρίδες τεμπούρα που συνοδευόταν από μαγιονέζα με κάρι (€13). Τραγανές απ' έξω και ζουμερές από μέσα, τρώγονται ευχάριστα. Νόστιμος και δροσερός ο ωραία μαριναρισμένος φρέσκος σολομός, που συνδυαζόταν στο πιάτο με αβοκάντο και τραγανά λαχανικά (€10). Ζητήστε το ριζότο Carnaroli που σερβίρεται με μπόλικη φρέσκια τρούφα και φύλλα πιπεράτης ρόκας. Είναι τέλεια χυλωμένο και απογειώνεται μέσα σε αρωματικό φόντο τρούφας (€19). Από τον πέτρινο φούρνο βγαίνουν χειροποίητα ψωμιά, πίτσες, πατάτες και κρεατικά. Από τα μπέργκερ δοκιμάσαμε το Tandoori με κοτόπουλο, ντομάτα και κόλιανδρο, που συνόδευαν baby πατάτες, σερβιρισμένες σε χάρτινο χωνάκι, και δύο σάλτσες, κέτσαπ και μουστάρδα (€9,50).

 

Η έντονη μυρωδιά του θυμίζει ινδικά παζάρια και η διακριτικά πικάντικη γεύση του συνδυάζεται όμορφα με το ζουμερό κοτόπουλο. Το μπέργκερ Dark Atlantic είναι ιδιαίτερο και σίγουρα εντυπωσιακό όπως έρχεται, με το πληθωρικό μαύρο ψωμί γύρω από soft shell crab παναρισμένο και τηγανισμένο περισσότερο απ' όσο έπρεπε. Η γεύση του ισορροπεί από τη σαλάτα wakame και την πικάντικη σάλτσα, όπου ανάμεσα στο γουασάμπι ανιχνεύουμε νότες τζίντζερ (€15). Συνοδεύεται από σος τάμαριν με κύμινο, σκόρδο, μαύρη ζάχαρη και την αμερικάνικη σαλάτα κόλσλοου. Τα επιδόρπια κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα, με τον λεπτοκομμένο ανανά bonbon σε σιρόπι με βανίλια Μαγαδασκάρης να συνδυάζεται με μους γιαουρτιού με ξύσμα λάιμ και να συνοδεύεται από παγωτό ινδοκάρυδο (€7) που ξεχωρίζει για τη δροσερή και ανάλαφρη γεύση του. Στο Mikaello εύκολα αισθάνεσαι άνετα και φιλόξενα. Στο τέλος προσφέρουν ένα δροσερό χωνευτικό από βότκα, μαστίχα, δυόσμο και μανταρίνι.

 

Πήγαμε στο Mikaello στη Γλυφάδα

 

Πήγαμε στο Mikaello στη Γλυφάδα

 

Πήγαμε στο Mikaello στη Γλυφάδα

 

☛ Mikaello, Πανδώρας 14, Γλυφάδα, 210 8946668

Πανδώρας 14, Γλυφάδα
210 8946668
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Μνήμες ελιάς από το παρελθόν και το μέλλον

Μνήμες ελιάς: Από τους πρώτους τροφοσυλλέκτες μέχρι τον Ελ Γκρέκο και τον Ελύτη

Νίκος Γ. Μαστροπαύλος |
Scroll to top icon