Κάντε αυτό αντί να κρατάτε το κινητό εκτός κρεβατοκάμαρας τη νύχτα

Κάντε αυτό αντί να κρατάτε το κινητό εκτός κρεβατοκάμαρας τη νύχτα Facebook Twitter
0

Κρατήστε το κινητό σας εκτός κρεβατοκάμαρας- η πιο συνηθισμένη ίσως συμβουλή για καλό ύπνο, που ελάχιστοι καταφέρνουν ωστόσο να εφαρμόσουν.

Βασικότερος λόγος επειδή το κινητό τηλέφωνο λειτουργεί μεταξύ άλλων και ως ξυπνητήρι. Κι ακόμη πιο βασικός, έχουμε συνηθίσει να το έχουμε συνεχώς μαζί μας.

Προφανώς υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που βάζουν το κινητό τους να φορτίζει κάπου στο σαλόνι, χρησιμοποιούν κοινά ξυπνητήρια και ξέρουν καλά πως το scrolling στο τηλέφωνο όλο το βράδυ ούτε «βοηθάει να χαλαρώσουν» αλλά ούτε και να «ξυπνήσουν πιο εύκολα το πρωί». 

Ωστόσο η συντριπτική πλειονότητα δεν έχει καμία διάθεση να μπει στον κόπο να το συνδέσει κάπου αλλού.

Ευτυχώς, υπάρχει λύση, και είναι πολύ απλή- απλά βάζετε το τηλέφωνό σας μακριά από το κρεβάτι.

Γιατί πρέπει να φορτίζετε το κινητό σε σημείο που δεν το φτάνετε

Υπάρχουν δύο πράγματα που επιτυγχάνετε κρατώντας το κινητό σας τηλέφωνο μακριά από το κρεβάτι, που αμφότερα μπορούν να γίνουν χωρίς να το μετακινήσετε πραγματικά από το δωμάτιο.

Κάποιοι, άλλωστε, δεν έχουν καν έξτρα δωμάτιο στο σπίτι τους, μπορεί να μένουν σε γκαρσονιέρα, στούντιο ή να μιλάμε για δωμάτιο ξενοδοχείου. 

Το πρώτο όφελος είναι η αφαίρεση του πειρασμού να περνάτε χρόνο στο τηλέφωνό σας λίγο πριν κοιμηθείτε. Το φως της οθόνης στέλνει σήματα στον εγκέφαλό σας ότι δεν είναι ακόμα ώρα για ύπνο (ναι, ακόμα και αν χρησιμοποιείτε τη νυχτερινή λειτουργία) και η απόσπαση προσοχής με το να βλέπετε βίντεο ή ό,τι άλλο κάνετε, κρατά τον εγκέφαλο ενεργό.

Ο άλλος λόγος σχετίζεται με το πρωί. Αν το τηλέφωνό σας είναι, για παράδειγμα, σε εκείνη τη συρταριέρα στην άλλη άκρη του δωματίου, πρέπει να σηκωθείτε για να κλείσετε το ξυπνητήρι, άρα αποφεύγετε το συνεχές snooze και την πιθανότητα να σας ξαναπάρει ο ύπνος.

Lifehacker
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Τα φάρμακα «μπλοκμπάστερ» για την απώλεια βάρους αποκαλύπτουν όσα ακόμη δεν κατανοούμε για την παχυσαρκία

Τech & Science / Η παχυσαρκία είναι ασθένεια: Τι δείχνει πολυετής έρευνα στα νέα φάρμακα για την απώλεια βάρους

Πώς λειτουργούν τα GLP-1 φάρμακα - Η αμφιλεγόμενη χρήση, οι παρενέργειες, το υψηλό κόστος και η διαπίστωση πως οι περισσότεροι σταματούν έπειτα από 12 εβδομάδες
LIFO NEWSROOM