Βραζιλία: «Εγγυημένο» το δικαίωμα οπλοφορίας για όποιον έχει λευκό ποινικό μητρώο, λέει ο Μπολσονάρου

Βραζιλία: «Εγγυημένο» το δικαίωμα οπλοφορίας για όποιον έχει λευκό ποινικό μητρώο, λέει ο Μπολσονάρου Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος αρχίζει την 1η Ιανουαρίου τη θητεία του ως πρόεδρος της Βραζιλίας, ανήγγειλε πως σκοπεύει να υπογράψει διάταγμα που θα «εγγυάται» το δικαίωμα της οπλοφορίας στους πολίτες με λευκό ποινικό μητρώο.

Μέχρι σήμερα, η νομοθεσία στη χώρα της Λατινικής Αμερικής για τα όπλα είναι αυστηρή. Οι κάτοχοί τους οφείλουν να τα κρατούν στα σπίτια τους. H οπλοφορία σε δημόσιους χώρους απαγορεύεται. Εξαιρούνται μόνο εκείνοι που τους το επιτρέπει η ιδιότητά τους (αστυνομικοί, στρατιωτικοί κλπ).

Η χαλάρωση των όρων για την οπλοφορία ήταν μια από τις πιο εμβληματικές προεκλογικές υποσχέσεις του Μπολσονάρου, επιχειρηματολογώντας πως έτσι «οι καλοί» θα μπορούν να αποδίδουν δικαιοσύνη οι ίδιοι, σε μια χώρα όπου η εγκληματικότητα βρίσκεται στα ύψη.

«Με διάταγμα, σχεδιάζουμε να εγγυηθούμε το δικαίωμα της οπλοφορίας στους πολίτες με λευκό ποινικό μητρώο», ανέφερε σε μια ανάρτησή του στο Twitter ο ακροδεξιός εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας.

Ο ακροδεξιός πολιτικός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του διατάγματος. Ήδη, το Κογκρέσο της Βραζιλίας συζητά μέτρα για να χαλαρώσουν οι όροι για την οπλοκατοχή.

Οι εταιρείες όπλων αναμένουν να είναι ανάμεσα στους κερδισμένους της προεδρίας του Μπολσονάρου. Πχ η τιμή της της μετοχής της Taurus Armas έχει καταγράψει άνοδο 88% εξαιτίας των προσδοκιών περί χαλάρωσης της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γκέιτς προειδοποιεί τον Λευκό Οίκο: Η χρηματοδότηση της Παγκόσμιας Υγείας δεν μπορεί να βασίζεται στη φιλανθρωπία»

Διεθνή / Ο Γκέιτς προειδοποιεί τον Λευκό Οίκο: «Η χρηματοδότηση της Παγκόσμιας Υγείας δεν μπορεί να βασίζεται στη φιλανθρωπία»

Λίγο μετά την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου, ο Τραμπ προχώρησε σε σημαντική αποδόμηση της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID), περικόπτοντας πάνω από 80% των συμβάσεών της και παγώνοντας δισεκατομμύρια δολάρια
LIFO NEWSROOM
Πρώτο κρούσμα του ιού H7N9 στις ΗΠΑ από το 2017 προκαλεί ανησυχία για τη δημόσια υγεία

Διεθνή / Πρώτο κρούσμα του ιού H7N9 στις ΗΠΑ από το 2017 προκαλεί ανησυχία για τη δημόσια υγεία

Η τελευταία φορά που το H7N9 ανιχνεύθηκε στις ΗΠΑ ήταν το 2017, σε δύο πτηνοτροφικές μονάδες στο Τενεσί, ενώ η επιδημία εκείνης της χρονιάς επηρέασε επίσης εκτροφεία στην Αλαμπάμα, το Κεντάκι και τη Τζόρτζια
LIFO NEWSROOM
Ο ιδρυτής του Telegram, κατηγορούμενος για πολλαπλά εγκλήματα, επιτρέπεται να αποχωρήσει από τη Γαλλία

Διεθνή / Ο ιδρυτής του Telegram, κατηγορούμενος για πολλαπλά εγκλήματα, επιτρέπεται να αποχωρήσει από τη Γαλλία

Ο 40χρονος Ντούροφ είχε συλληφθεί κοντά στο Παρίσι τον περασμένο Αύγουστο και του είχε επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα όσο βρισκόταν υπό διερεύνηση
LIFO NEWSROOM
Λονδίνο: Το «Μουσείο για το Αιδοίο» έκανε έρανο και συγκέντρωσε σε χρόνο ρεκόρ τα χρήματα για το ενοίκιο του

Διεθνή / Το «Μουσείο για το Αιδοίο» έκανε έρανο για το ενοίκιο του - Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ

Το μουσείο ανακοίνωσε ότι ίσως χρειαστεί να κλείσει οριστικά λόγω των υψηλών ενοικίων - Το τρανσφοφοβικό σχόλιο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στο άκουσμα της είδησης
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 330 νεκροί από βομβαρδισμούς του Ισραήλ - Νεκρός ο υπουργός Εσωτερικών της Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: 330 νεκροί από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ - Νεκρός ο υπουργός Εσωτερικών της Χαμάς

Σύμφωνα με την Χαμάς «το υπουργείο Υγείας κατέγραψε πάνω από 330 νεκρούς, στην πλειονότητά τους παιδιά και γυναίκες, και εκατοντάδες τραυματίες, δεκάδες από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση»
LIFO NEWSROOM