Η Shell θα περικόψει 9.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως - Απώλειες δισ. λόγω κορωνοϊού

Η Shell θα περικόψει 9.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως - Απώλειες δισ. λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
EPA
0

Περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας θα κάνει η Shell σε βάθος διετίας, καθώς ο πετρελαϊκός κολοσσός αναγνωρίζει πως η πανδημία κορωνοϊού επιτάχυνε την στροφή στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. 

Στο τέλος της περασμένης χρονιάς η αγγλο-ολλανδική εταιρεία απασχολούσε 83.000 εργαζόμενους αλλά πριν το τέλος του 2022 θέλει να μειώσει τους υπαλλήλους της κατά 7.000 με 9.000 άτομα, εξοικονομώντας, όπως υπολογίζει, περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Οι περικοπές προσωπικού σε διεθνή κλίμακα αποφασίστηκαν αφότου η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ευρώπης μείωσε το μέρισμα της για πρώτη φορά από το τέλος του Β' παγκόσμιου πολέμου, έχοντας καταγράψει απώλειες 18,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 - αναμενόμενο αποτέλεσμα καθώς οι τιμές του πετρελαίου σε όλο τον κόσμο σημείωσαν πτώση ρεκόρ μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού. 

«Μην αυταπατάσθε, αυτή είναι μία εξαιρετικά σκληρή διαδικασία», παραδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Ben van Beurden. «Πονά πολύ το να ξέρεις ότι θα πεις αντίο σε πολλούς καλούς ανθρώπους. Αλλά το κάνουμε επειδή πρέπει, επειδή είναι το σωστό για το μέλλον της εταιρείας.»

Η Shell ανακοίνωσε πως ήδη 1.500 εργαζόμενοι έχουν αποχωρήσει οικειοθελώς. Τον επόμενο μήνα η εταιρεία θα παρουσιάσει τα οικονομικά στοιχεία του τρίτου τριμήνου του 2020, και προειδοποίησε από τώρα τους επενδυτές ότι η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει πέσει απότομα, παρασέρνοντας μαζί της και τις προοπτικές των εσόδων. 

Ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει τον πετρελαϊκό κλάδο και πολλές εταιρείες επενδύουν τώρα σε ήπιες μορφές ενέργειας. Ο επικεφαλής της BP, Bernard Looney επίσης ανακοίνωσε περικοπές 10.000 θέσεων από τις συνολικά 70.000 του κολοσσού, καθώς η εταιρεία αποφάσισε να διευρύνει την δραστηριότητά της προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στους χιλιάδες υποστηρικτές του που ταξίδεψαν στην Ουάσινγκτον εκείνη την ημέρα, υποστηρίζοντας ότι το έκαναν επειδή «πίστευαν ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες
LIFO NEWSROOM
Τι σημαίνει η απόφαση της Μελόνι να εξισώσει την παρένθετη μητρότητα με εγκλήματα διεθνούς χαρακτήρα

Διεθνή / Η Μελόνι εξισώνει την παρένθετη μητρότητα με έγκλημα και εξαϋλώνει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ιταλία

Από την Τετάρτη, τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, απαγορεύεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό - Τι ισχύει στις υπόλοιπες χώρες
LIFO NEWSROOM