Συρία: «Το Ισραήλ μας επιτέθηκε με μαχητικά» - Ισχυρές εκρήξεις στη Χάμα

Συρία: «Το Ισραήλ μας επιτέθηκε με μαχητικά» - Ισχυρές εκρήξεις στη Χάμα Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας ενεργοποιήθηκαν και αναχαίτισαν πυραύλους οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ εναντίον στόχων στην επαρχία Χάμα.

Όπως μετέδωσαν το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA και το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ιχμπαρίγια η αντιαεροπορική άμυνά αναχαίτισε ισραηλινή επίθεση στον τομέα της Μασιάφ.

Η επιδρομή άρχισε στις 00:40, κατά την ίδια πηγή, που διαβεβαίωσε ότι «οι περισσότεροι» πύραυλοι καταρρίφθηκαν.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο έκανε λόγο για ισχυρές εκρήξεις στη Χάμα και μετέδωσε πλάνα που εικόνιζαν, κατ' αυτό, την αντίδραση των συριακών ένοπλων δυνάμεων στην επιδρομή των μαχητικών αεροσκαφών του Ισραήλ.

Στρατιωτικά αεροσκάφη ακούστηκαν καθώς πέταγαν πάνω από τον Λίβανο, που γειτονεύει με τη Συρία, λίγο πριν γίνει η επίθεση, μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία, έκανε και αυτό λόγο για πλήγματα στη Μασιάφ, εκτιμώντας πως «πιθανόν υπεύθυνο» ήταν «το Ισραήλ». Ανέφερε ότι στόχοι ήταν «θέσεις δυνάμεων πιστών» στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ και «παραστρατιωτικών υποστηριζόμενων από το Ιράν», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.


Το Ισραήλ, οι αρχές του οποίου δεν έκαναν κανένα σχόλιο ως εδώ, έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από το ξέσπασμα του πολέμου, βάζοντας κυρίως στο στόχαστρο δυνάμεις του (ή προσκείμενες στο) Ιράν, της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και του συριακού στρατού.

Το ισραηλινό επιτελείο σπανίως αναλαμβάνει δημόσια την ευθύνη για τις επιχειρήσεις αυτές.

Ο πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 380.000 ανθρώπους κι έχει μετατρέψει εκατομμύρια άλλους σε εκτοπισμένους και πρόσφυγες αφότου ξέσπασε, την άνοιξη του 2011, με έναυσμα τη βάρβαρη καταστολή αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
LIFO NEWSROOM
WSJ: Γιατί ο Τραμπ θα καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Διεθνή / WSJ: Γιατί ο Τραμπ ετοιμάζεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο εποπτεύει, μεταξύ άλλων, τα φοιτητικά δάνεια ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου
LIFO NEWSROOM
Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM