«Το πρώτο εξ αποστάσεως τατουάζ»: Μελάνι, βελόνα, ρομπότ και 5G

Το πρώτο τατουάζ εξ αποστάσεως: Μελάνι, βελόνα, ρομπότ και 5G Facebook Twitter
0

Η ολλανδική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας T-Mobile έκανε επίδειξη του δίκτυου 5G με «το πρώτο τατουάζ εξ αποστάσεως σε άνθρωπο.»

Στο ολιγόλεπτο φιλμ της καμπάνιας της, μια γυναίκα από την Ολλανδία φαίνεται να δέχεται ένα τατουάζ στο χέρι της, από έναν ρομποτικό βραχίονα που καθοδηγείται, σε πραγματικό χρόνο, από έναν Λονδρέζο καλλιτέχνη. Η T-Mobile υποστηρίζει πως κατόρθωσε να κάνει πραγματικότητα το πρώτο τατουάζ από απόσταση, χάρη στην ταχύτατη μετάδοση πληροφορίας που εξασφαλίζουν τα δίκτυα 5G.

Στο σποτ, ο ink artist Γουές Τόμας φαίνεται να κινεί την βελόνα του πάνω σε ένα ομοίωμα χεριού ενώ στην άλλη άκρη της ασύρματης σύνδεσης, ο ρομποτικός βραχίονας εξοπλισμένος με μελάνι και βελόνα τατουάζ, ακολουθεί τις κινήσεις του καλλιτέχνη, αποτυπώνοντας το σχέδιο στο χέρι της Ολλανδής ηθοποιού Στιν Φράνσεν. 

Η τεχνολογική ομάδα του Νόελ Ντρου, εργάστηκε έξι εβδομάδες μέσα στο lockdown, με αλλεπάλληλες δοκιμές σε αναλώσιμα αντικείμενα για την ασφάλεια και την ακρίβεια του συστήματος, πριν περάσουν στο χέρι της Φράνσεν. «Πολλές κολοκύθες τραυματίστηκαν» κατά τη διάρκεια των πειραματισμών, αστειεύεται. 

Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν η μίμηση των κινήσεων του καλλιτέχνη από τον βραχίονα, ώστε το σχέδιο να αποτυπωθεί με καθαρές γραμμές. «Όσοι κάνουν τατουάζ έχουν πολύ καλή αίσθηση του δέρματος, που διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και ανάλογα με την περιοχή του σώματος όπου γίνεται το τατουάζ», εξηγεί ο Ντρου.

Τελικά η ομάδα αναγκάστηκε να τεντώσει το δέρμα της Φράνσεν με επιδέσμους, ακινητοποιώντας το χέρι της. «Ήταν απίστευτα ήρεμη σε όλη τη διαδικασία», σχολιάζει ο μηχανικός, που δεν περιμένει πως τα ρομποτικά τατουάζ θα γίνουν νόρμα στο μέλλον.

«Δεν προσπαθούσα να αντικαταστήσω τις παραδοσιακές τεχνικές ή τον ανθρώπινο παράγοντα με αυτή το ρομποτικό concept. Πρόσεξα πάρα πολύ ώστε να μην υποτιμήσω αυτή την μορφή τέχνης (...) Εξάλλου είναι ένας άνθρωπος που κάνει όλη την δουλειά», προσθέτει, δηλώνοντας ενθουσιασμένος από τον συνδυασμό της τεχνολογίας με την αρχαία πρακτική της δερματοστιξίας.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Τech & Science / Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Δεκάδες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα εμβόλια δεν σχετίζονται με τον αυτισμό, καθώς οι επιστήμονες αναζητούν την εξήγηση της αύξησής του στην παγκόσμια κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Η Meta ανακοίνωσε ότι σταματάει το fact-checking. Πώς θα ξέρουμε αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Τech & Science / Πώς θα γνωρίζουμε πλέον αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Το Facebook, το Instagram και το Threads παύουν να κάνουν fact-checking στις αναρτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τι σημαίνει αυτό για τα feeds και πώς μπορούμε να αποφύγουμε να πέσουμε θύματα παραπληροφόρησης;
LIFO NEWSROOM