More Life από τη EUROLIFE FFH: Ένα διαφορετικό σύστημα επιβράβευσης

More Life από τη EUROLIFE FFH Facebook Twitter
Το More Life είναι ένα ψηφιακό οικοσύστημα με σκοπό την προώθηση της καλής υγείας και της υιοθέτησης θετικών συμπεριφορών, βασισμένο σε 4 πυλώνες, την υγεία, την άσκηση, την ψυχική ευεξία και τη διατροφή.
0

ADVERTORIAL

Η αξία της πρόληψης για την υγεία μας είναι κάτι που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου ως το καλύτερο εργαλείο μείωσης της νοσηρότητας και της πρόωρης θνησιμότητας. Καθημερινές κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα, η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή και η κατανάλωση αλκοόλ, ενοχοποιούνται για τη συνεχή αύξηση της θνησιμότητας της χώρας μας από τη δεκαετία του 1970 κι έπειτα, με πρώτες αιτίες θανάτου στην Ελλάδα τις καρδιαγγειακές παθήσεις σε ποσοστό 37%, και τις διάφορες μορφές καρκίνου σε ποσοστό 26%, ενώ παρατηρούμε μεγάλη άνοδο στον αριθμό των Ελλήνων που πάσχουν από διαβήτη, με περίπου 190.000 να πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και 990.000 από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.


Σαν να μην έφτανε αυτό, η έκθεση της ευρωπαϊκής επιτροπής με τίτλο «Η υγεία με μια ματιά: Ευρώπη» ανέδειξε την ψυχική υγεία σε έναν από τους σοβαρότερους παράγοντες κινδύνου για την υγεία μας, με αποκορύφωμα το γεγονός ότι η κυριότερη αιτία βίαιων θανάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οι αυτοκτονίες, με σαράντα χιλιάδες καταγεγραμμένους θανάτους το 2018.

Η αξία της πρόληψης για την υγεία μας είναι κάτι που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο του δημόσιου λόγου ως το καλύτερο εργαλείο μείωσης της νοσηρότητας και της πρόωρης θνησιμότητας.


Πόσο σημαντική είναι όμως η υιοθέτηση συμπεριφορών που βελτιώνουν την υγεία μας, ώστε να μας προστατεύσουν από την εμφάνιση μελλοντικών προβλημάτων; Σύμφωνα με μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές μελέτες των τελευταίων ετών, με 23.000 συμμετέχοντες ηλικίας 35-65 ετών, σε διάστημα οκτώ χρόνων οι συμμετέχοντες που ακολούθησαν υγιεινή διατροφή, αθλούνταν, δεν κάπνιζαν και είχαν φυσιολογικό βάρος παρουσίασαν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης κάποιου σοβαρού νοσήματος κατά 80%.

Ένα ψηφιακό οικοσύστημα υγείας και ευεξίας

Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένο ότι η πανδημία από τη μια μεριά επαναπροσδιόρισε τις προτεραιότητές μας, όπως η υγεία, η οικογένεια και η ψυχική μας ισορροπία, και από την άλλη μας έφερε πιο κοντά από ποτέ στις ψηφιακές υπηρεσίες, η Eurolife FFH δημιούργησε το More Life, ένα ψηφιακό οικοσύστημα με σκοπό την προώθηση της καλής υγείας και της υιοθέτησης θετικών συμπεριφορών, βασισμένο σε 4 πυλώνες, την υγεία, την άσκηση, την ψυχική ευεξία και τη διατροφή.


Στόχος του More Life είναι η δημιουργία ενός συστήματος επιβράβευσης, βασισμένου στις αρχές του gamification, το οποίο δίνει κίνητρο στους χρήστες του να υιοθετήσουν καλές πρακτικές ευεξίας και βελτίωσης της υγείας τους, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει το ζήτημα της αναβλητικότητας όσον αφορά τη διαχείριση προσωπικών κινδύνων, καθώς η καλή υγεία ξεκινά με τη σιγουριά τού να νιώθουμε ασφαλείς.


Τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του ο χρήστης μέσω του More Life είναι:

Η εφαρμογή Walk to Win, την οποία μπορεί κάποιος να κατεβάσει δωρεάν από το App Store και το Google Play. Το Walk to Win είναι ένα app καταγραφής βημάτων και συμπλήρωσης κουίζ, με το οποίο εξασκείς μυαλό και σώμα. Δεν απαιτεί τη χρήση smartwatch αλλά την εγκατάστασή του σε ένα απλό smartphone. Στόχος του Walk to Win είναι η παρακίνηση του χρήστη να υιοθετήσει συμπεριφορές που βελτιώνουν την υγεία του μέσα από ένα σύστημα κινήτρων, το οποίο τον επιβραβεύει τόσο ηθικά όσο και υλικά. Η εφαρμογή τού επιτρέπει να ξεκλειδώσει δεκαέξι διαφορετικά επιτεύγματα και να συμμετάσχει σε ισάριθμες κληρώσεις για συνολικά 275 δώρα, από τεχνολογικά gadgets μέχρι αθλητικά αξεσουάρ. Προϋπόθεση για να ξεκλειδώσει τα επιτεύγματα αποτελεί η καταγραφή τουλάχιστον 8.000 βημάτων την ημέρα και η επιτυχής απάντηση στο κουίζ γνώσεων. Απλώς βάλε το κινητό στην τσέπη σου και ξεκίνα να περπατάς!


Ειδική αρθρογραφία με χρήσιμα καθημερινά tips από εξειδικευμένους επαγγελματίες πάνω στους τέσσερις άξονες της ευεξίας: υγεία, άσκηση, ψυχική ευεξία και διατροφή. Το περιεχόμενο της αρθρογραφίας συνδέεται άμεσα με τα κουίζ του Walk to Win, καθώς η επιτυχής συμπλήρωσή τους προϋποθέτει την ανάγνωση και κατανόηση της αρθρογραφίας.


Μια εύχρηστη πλατφόρμα γρήγορης τιμολόγησης των νοσοκομειακών προγραμμάτων Premium Economy της Eurolife FFH, που στόχο έχει να βοηθήσει τον χρήστη να υπολογίσει το κόστος ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου υγείας, ώστε να διαχειρίζεται με μεγαλύτερη σιγουριά ένα πιθανό ατομικό ή οικογενειακό ρίσκο. Μέσα από απλά βήματα, η πλατφόρμα τιμολόγησης επιτρέπει στον χρήστη να διαμορφώσει το δικό του εξατομικευμένο πρόγραμμα που θα ανταποκρίνεται στον οικονομικό του προγραμματισμό. Ταυτόχρονα, έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τις διαφορετικές παροχές, να δει αναλυτικά τις καλύψεις που του προσφέρονται, να υπολογίσει το κόστος και να έρθει σε επικοινωνία με εξειδικευμένο συνεργάτη της Eurolife FFH, ο οποίος θα τον βοηθήσει να κάνει την τελική του επιλογή.

Επισκέψου το More Life στο www.eurolife.gr και γίνε μέλος μιας ομάδας που αγαπάει το ευ ζην.

 
Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρυπτονομίσματα και «οικονομικός μηδενισμός»: Το τέλος της εμπιστοσύνης στην πραγματική αξία του χρήματος

Living / Κρυπτονομίσματα και «οικονομικός μηδενισμός»: Το τέλος της εμπιστοσύνης στην πραγματική αξία του χρήματος

«Για τους χρηματοοικονομικούς μηδενιστές, το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι η αφήγηση», λέει ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος Δημήτρης Κοφινάς, ο οποίος επινόησε τον όρο.
THE LIFO TEAM
Μέχρι να μας χωρίσει η «Vogue»

Living / Μέχρι να μας χωρίσει η «Vogue»

Για δεκαετίες, τα διάσημα ζευγάρια έδιναν μάχη προκειμένου να προβληθεί ο γάμος τους μέσα από τις σελίδες της «Vogue». Ωστόσο, αν υπολογίσουμε πόσο σύντομα πολλοί από αυτούς τους γάμους διαλύθηκαν, ίσως να είναι κατάρα, όχι ευλογία.
THE LIFO TEAM
Από τη δίαιτα των vegans στην δίαιτα των carnivors: Ποια διατροφή μας κάνει καλό;

Radio Lifo / Από τη δίαιτα των vegans στη δίαιτα των carnivors: Ποια διατροφή μας κάνει καλό;

H καθηγήτρια διατροφής και διαιτητικής συμπεριφοράς του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Μαίρη Γιαννακούλια, εξηγεί τα υπέρ και τα κατά των δημοφιλέστερων διαιτικών σχημάτων και δίνει χρήσιμες συμβουλές για τη διατήρηση της απώλειας βάρους.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς και γιατί οι ανεμογεννήτριες έγιναν «αποδιοπομπαίος τράγος»;

Περιβάλλον / Πώς και γιατί οι ανεμογεννήτριες έγιναν «αποδιοπομπαίος τράγος»;

Πώς από ελπίδα για μια πιο καθαρή, πιο φτηνή ενέργεια και υποθήκη για ένα πιο «πράσινο» μέλλον, εν όψει της κλιματικής κρίσης, οι ανεμογεννήτριες έγιναν για πολύ κόσμο όχι μόνο ανεπιθύμητες αλλά και ο νο1 «ύποπτος» για εμπρησμούς δασών;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ένα καλοκαίρι για τα πανηγύρια

Living / Τα πανηγύρια φέτος είχαν μεγάλο σουξέ, και αυτό προκάλεσε γκρίνια

Θρασύτητα και εισβολή στα χωράφια των ντόπιων ή δικαίωμα στη διασκέδαση; Μπορούμε να μιλάμε για την αποικιοποίηση των φασέων στα νησιά; Η νέα γενιά ανακαλύπτει μαζικά τα πανηγύρια, προκαλώντας ανάμεικτες αντιδράσεις.
M. HULOT
«Σε τέσσερις μήνες έχω κάνει 77.000 screenshots»: Kουβεντιάζοντας με μια digital hoarder

Living / «Σε τέσσερις μήνες έχω κάνει 77.000 screenshots»: Kουβεντιάζοντας με μια digital hoarder

«Βλέπω μια συμβουλή για αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης. Screenshot. Έναν τρόπο δεσίματος του κασκόλ. Screenshot. Συνταγή για ταϊλανδέζικο κοτόπουλο. Screenshot. Έξυπνο πολιτικό σχόλιο στο Facebook. Screenshot».
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ