Πολωνία: Κυνηγοί θησαυρών σκάβουν οίκο ανοχής για να βρουν 10 τόνους χρυσού των Ναζί (Bίντεο)

Πολωνία: Κυνηγοί θησαυρών σκάβουν οίκο ανοχής για να βρουν 10 τόνους χρυσού των Ναζί Facebook Twitter
Youtube/Screenshot/3DVISION
0

Ένα παλάτι που χρησιμοποιούσαν τα SS του Αδόλφου Χίτλερ ως οίκο ανοχής στην Πολωνία θα σκάψουν κυνηγοί θησαυρών ελπίζοντας να ανακαλύψουν κρυμμένο χρυσό μεγάλης αξίας των Ναζί.

Οι κυνηγοί θα ξεκινήσουν το σκάψιμο την επόμενη εβδομάδα και ελπίζουν να ανακαλύψουν σχεδόν 10 τόνους χρυσού που είναι θαμμένα σε 48 κιβώτια μαζί με άλλα μεγάλης αξίας αντικείμενα που ίσως κρύβονται στη γη κάτω από το παλάτι του 18ου αιώνα στο χωριό Μινκόβσκι της Πολωνίας, που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί ως οίκο ανοχής.

Η ιστορία του κρυμμένου θησαυρού

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο θησαυρός κλάπηκε με εντολή του αφεντικού των SS, Χάινριχ Χίμλερ, προς το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για τη δημιουργία ενός τέταρτου Ράιχ.

Στον θησαυρό αυτό, πιστεύεται πως περιέχεται ο αποκαλούμενος «Χρυσός του Μπρεσλάου», ο οποίος είχε χαθεί από Αστυνομικό Τμήμα. Επίσης, λέγεται ότι ενδεχομένως να περιέχονται κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα από ιδιωτικές συλλογές πλούσιων Γερμανών που έμεναν στην περιοχή και δώρισαν την περιουσία τους στα SS για να μη λεηλατηθεί από τον Κόκκινο Στρατό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τοποθεσία του κτηρίου αποκαλύφτηκε από το ημερολόγιο κάποιου αξιωματούχου της SS και έναν χάρτη. Αντικείμενα, τα οποία οι κυνηγοί θησαυρών έλαβαν από απογόνους αξιωματικών της οργάνωσης. Μάλιστα, στο ίδιο ημερολόγιο αναφέρει η τοποθεσία ενός ακόμη παλατιού όπου πιστεύεται πως είναι θαμμένοι στον πάτο ενός πηγαδιού 28 τόνοι χρυσού.

Ωστόσο, η επιλογή των κυνηγών θησαυρών να ψάξουν το παλάτι με τα 48 κιβώτια χρυσού και όχι το άλλο έγκειται στο γεγονός, όπως υποστηρίζουν, στο ότι είναι πιο εύκολο να πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες για το σκάψιμο.

Ο έρωτας ενός αξιωματικού των SS με μία εργαζόμενη του παλατιού

Μεταξύ των εγγράφων υπάρχει και μία επιστολή ενός αξιωματικού της SS, με το όνομα φον Στάιν, προς μία εργαζόμενη του παλατιού με την οποία φέρεται να διατηρούσε ερωτική σχέση.

«Αγαπημένη μου Ίνγκε, θα ολοκληρώσω την αποστολή μου, θεού θέλοντος. Μερικές από τις μεταφορές έγιναν με επιτυχία. Τα υπόλοιπα 48 σεντούκια της Ράιχσμπανκ (η κεντρική τράπεζα του γερμανικού Ράιχ έως το 1945) και όλα τα σεντούκια της οικογένειάς μου, τα εμπιστεύομαι σε σένα. Μόνο εσύ ξέρεις πού βρίσκονται. Ας σε βοηθήσει ο θεός και εσύ μετά εμένα ώστε να ολοκληρώσω την αποστολή μου» έγραφε στο γράμμα προς την ερωμένη του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Διεθνή / Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Οι «παραβάσεις του τρόπου ζωής» θα αφορούν τη διάπραξη αδικήματος, τη διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας ή ενεργειών που «απειλούν την ασφάλεια» της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν εικόνες, όπως αυτό του ChatGPT αλλά και το Midjourney, μπορούν να μιμηθούν το στυλ του Χαγιάο Μιγιαζάκι λαμβάνοντας μόνο μερικές οδηγίες και μία εικόνα αναφοράς από τον χρήστη
LIFO NEWSROOM
Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

Διεθνή / Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

«Είναι ένας άνθρωπος που έκανε επτά παιδιά και τώρα έχει τέσσερα εγγόνια και κανένα από αυτά δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του» είπε ο διάσημος ηθοποιός για τον πατέρα του
LIFO NEWSROOM
Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Διεθνή / Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Οι βουλευτές της πολιτείας συζητούν νέο νομοσχέδιο που θα επιτρέπει εργασία και τη νύχτα από τα 14 και θα καταργεί το διάλειμμα για φαγητό στους 16χρονους εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο

LiFO politics / «Η Γερμανία δυσκολεύεται να βρει τη θέση της στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται»

Ο δημοσιογράφος του γερμανόφωνου Τύπου, Φέρρυ Μπατζόγλου, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η μελλοντική κυβέρνηση της χώρας, για τον σχηματισμό της οποίας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα –το οποίο ήρθε πρώτο στις πρόσφατες εκλογές– και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ