Η οικογένεια Μπερλουσκόνι πούλησε το ποσοστό της Mediobanca που κατείχε

Η οικογένεια Μπερλουσκόνι πούλησε το ποσοστό της Mediobanca που κατείχε Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η οικογένεια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι πούλησε το 2% της Mediobanca που κατείχε, η τελευταία από μία σειρά αλλαγών στη βάση των μετόχων της κορυφαίας επενδυτικής τράπεζας της Ιταλίας.

 

Η εταιρεία Fininvest της οικογένειας Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι η μεταβίβαση- που της απέφερε 174 εκατομμύρια ευρώ- έγινε στο πλαίσιο αναπροσαρμογής του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της.

 

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Mediobanca είναι ρευστό μετά τη διάλυση ενός πυρήνα μακροχρόνιων επενδυτών της τράπεζας, κάτι που άνοιξε τον δρόμο προκειμένου ο δισεκατομμυριούχος Λεονάρντο ντελ Βέκιο να αναδειχθεί ως ο μεγαλύτερος μέτοχος.

 

Ο ντελ Βέκιο αυξάνει σταθερά το ποσοστό της Mediobanca που κατέχει φτάνοντας στο 13,2%. Έχει το «πράσινο φως» από τις ρυθμιστικές αρχές για να φτάσει το ποσοστό του σε σχεδόν 20%.

 

Η Fininvest, που ελέγχει τη Mediaset- το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της Ιταλίας- απέκτησε το 1% της Mediobanca το 2007 και ένα χρόνο αργότερα διπλασίασε το ποσοστό.



Η απόφαση της πώλησης του ποσοστού έρχεται σε μια περίοδο που εντείνονται οι ανησυχίες για την υγεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο 84χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο τους τελευταίους μήνες, ενώ το φθινόπωρο είχε μολυνθεί από κορωνοϊό.

 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer η Ρωσία: «Λάθος να γίνονται εικασίες για το δυστύχημα»

Διεθνή / Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer στο Καζακστάν η Μόσχα: «Λάθος οι εικασίες για το δυστύχημα»

Αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι η συντριβή στο Καζακστάν, στην οποία σκοτώθηκαν 38 άνθρωποι την ημέρα των Χριστουγέννων, προκλήθηκε από πυρά ρωσικής αεράμυνας
LIFO NEWSROOM
Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Διεθνή / Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Οι λεγόμενες «προκλήσεις απομόνωσης» έχουν γίνει δημοφιλείς στην πλατφόρμα Douyin (η κινεζική έκδοση του TikTok), ιδιαίτερα φέτος, καθώς η κινεζική οικονομία σημειώνει αδύναμη ανάπτυξη
LIFO NEWSROOM