Ο Τραμπ ζητά από τον Μπάιντεν να παραιτηθεί μετά τη νίκη των Ταλιμπάν

Ο Τραμπ ζητά από τον Μπάιντεν να παραιτηθεί μετά τη νίκη των Ταλιμπάν Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ο Τζο Μπάιντεν οφείλει να παραιτηθεί μετά τη νίκη των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και την κακοδιαχείριση, κατ’ αυτόν, της πανδημίας κορωνοϊού.

«Είναι καιρός ο Τζο Μπάιντεν να παρατηθεί ατιμασμένος διότι επέτρεψε να γίνει αυτό που έγινε στο Αφγανιστάν, καθώς επίσης και εξαιτίας της ιλιγγιώδους αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, της καταστροφής στα σύνορα, της καταστολής της ενεργειακής μας ανεξαρτησίας και της παράλυσης της οικονομίας μας», υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η παραίτηση του Μπάιντεν «δεν είναι δα τόσο μεγάλη υπόθεση, δεδομένου ότι δεν εξελέγη με νόμιμο τρόπο», επέμεινε ο κ. Τραμπ, εξακολουθώντας να υποστηρίζει άνευ αποδεικτικών στοιχείων την συνωμοσιολογική θεωρία περί νοθείας στις τελευταίες προεδρικές εκλογές. Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων για το ζήτημα. 

Ο μεγιστάνας, που είχε την εποπτεία των διαπραγματεύσεων με τους Ταλιμπάν στο πλαίσιο των οποίων συμφωνήθηκε η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων που απέμεναν στο Αφγανιστάν, φαίνεται πως θέλει να μεταφέρει όλο το βάρος της ευθύνης των εξελίξεων στην ασιατική χώρα στον νέο πρόεδρο.

«Αυτό που έκανε ο Τζο Μπάιντεν στο Αφγανιστάν είναι θρυλικό. Θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές ήττες», έγραφε σε προηγούμενη ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε χθες Κυριακή.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ μου επιτέθηκε σεξουαλικά μπροστά στα παιδιά του, λέει θύμα του μεγιστάνα

Διεθνή / Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ μου επιτέθηκε σεξουαλικά μπροστά στα παιδιά του, λέει θύμα του μεγιστάνα

Η Κάθριν ήταν 19 ετών όταν ως εργαζόμενη στα Harrods υπέστη σεξουαλική επίθεση από τον Αλ Φαγέντ - Περισσότερες από 150 γυναίκες έχουν καταγγείλει παρόμοιες εμπειρίες
LIFO NEWSROOM
Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM