Ιταλία: Στο πειθαρχικό υποδιευθύντρια αστυνομικού τμήματος που μετείχε σε διαμαρτυρία για το «πράσινο πάσο»

Ιταλία: Στο πειθαρχικό υποδιευθύντρια αστυνομικού τμήματος που μετείχε σε διαμαρτυρία για το «πράσινο πάσο» Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP
0

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση ότι υποδιευθύντρια αστυνομικού τμήματος μετείχε χθες σε κινητοποίηση στη Ρώμη κατά του «πράσινου πάσου», ενώ πήρε και τον λόγο κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας. 

Η Νούντσια Αλεσάντρα Σκιλιρό υποστηρίζει ότι άσκησε τα δικαιώματα που της παρέχει το Σύνταγμα, διότι συμμετείχε στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, ως πολίτης και όχι ως αστυνομικός.

Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, σύμφωνα με ιταλικές κυβερνητικές πηγές, θεωρεί ότι οι δηλώσεις της Σκιλιρό- και η όλη στάση της- αποτελούν ιδιαίτερα ατυχές και αρνητικό γεγονός. Η Λαμορτζέζε συνομίλησε με τον αρχηγό της αστυνομίας για το θέμα. 

Η υποδιευθύντρια αστυνομικού τμήματος πρόκειται να περάσει από το πειθαρχικό, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο. H Σκιλιρό δεν εγκρίνει το «πράσινο πάσο» και έχει καταστήσει σαφές ότι είναι αντιεμβολιάστρια. Μάλιστα, συνεργάζεται με ιστότοπο που υποστηρίζει ότι η εκστρατεία εμβολιασμού δεν είναι χρήσιμη στους πολίτες της χώρας, σημειώνει το ΑΠΕ. 

Από τις 15 Οκτωβρίου όλοι οι εργαζόμενοι στην Ιταλία θα πρέπει να διαθέτουν «πράσινο πάσο». Η μόνη εναλλακτική είναι να κάνουν τεστ κορωνοϊού κάθε δύο ημέρες. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM
Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM