Πανεπιστήμιο στην Ιαπωνία έκανε διακρίσεις κατά γυναικών και καλείται να πληρώσει

Πανεπιστήμιο στην Ιαπωνία έκανε διακρίσεις κατά γυναικών και καλείται να πληρώσει Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Dimitris Tosidis
0

Ιατρική σχολή στην Ιαπωνία καλείται να καταβάλει αποζημίωση σε 13 γυναίκες για διακρίσεις σε βάρος τους κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις. 

Το Πανεπιστήμιο Juntendo στο Τόκιο είχε θέσει αυστηρούς κανονισμούς για τις γυναίκες υποψήφιες ισχυριζόμενο πως διαθέτουν καλύτερες επικοινωνιακές δεξιότητες από τους άνδρες και άρα έχουν σαφές προβάδισμά σε σχέση με εκείνους. 

Οι 13 καταγγέλλουσες έδωσαν εισαγωγικές εξετάσεις μεταξύ 2011 και 2018 και απερρίφθησαν. Όπως αποδείχθηκε, ωστόσο, τα αποτελέσματά τους είχαν πειραχθεί.

Το Πανεπιστήμιο παραδέχθηκε τις πράξεις του και πλέον καλείται να πληρώσει γύρω στα οκτώ εκατομμύρια γεν (58.650 ευρώ) για συναισθηματική οδύνη. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που πανεπιστημιακό ίδρυμα στη χώρα «συλλαμβάνεται» να χρησιμοποιεί ανάλογες πρακτικές. 

Κυβερνητική έρευνα το 2018 στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο, έδειξε πως παραποιούσε τις βαθμολογίες γυναικών υποψηφίων από το 2006. Και το πρόβλημα δεν σταματούσε μόνο σε αυτά τα δύο. 

Ξεκάθαρη απάντηση στο γιατί δεν υπάρχει, αλλά τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το 2018 πως ορισμένοι διοικητικοί υπάλληλοι πίστευαν πως οι γυναίκες θα εγκατέλειπαν την ιατρική ή θα εργάζονταν λιγότερες ώρες μόλις παντρεύονταν και έκαναν παιδιά. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ράσελ Μπραντ: Θα παραθέσει ομιλία σε κολέγιο μετά τις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ράσελ Μπραντ: Θα παραθέσει ομιλία σε κολέγιο μετά τις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση

Ο ηθοποιός ανακοινώθηκε πως θα μιλήσει για την κουλτούρα του «cancel», για την ελευθερία του λόγου και τη λογοκρισία, μόλις οκτώ ημέρες μετά τις κατηγορίες εναντίον του
LIFO NEWSROOM
Καταγγελία πρώην στελέχους του Facebook: «Η Meta υπονόμευσε την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ»

Διεθνή / Καταγγελία πρώην στελέχους του Facebook: «Η Meta υπονόμευσε την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ»

Η Σάρα Γουίν-Γουίλιαμς κατηγορεί στελέχη της Meta ότι συνεργάστηκαν με το Πεκίνο, απέκρυψαν πληροφορίες από το Κογκρέσο και κατασκεύασαν «λογισμικό λογοκρισίας» για την Κίνα
LIFO NEWSROOM
Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM