Spiegel: Ο Σολτς και η σύζυγός του πέταξαν εμπιστευτικά έγγραφα στα σκουπίδια

Spiegel: Ο Σολτς και η σύζυγός του πέταξαν εμπιστευτικά έγγραφα στα σκουπίδια Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και η σύζυγός του Μπρίτα Ερνστ φέρεται να πέταξαν εμπιστευτικά έγγραφα στα σκουπίδια του σπιτιού τους, όπως αναφέρουν τα γερμανικά Μέσα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, οι γείτονες βρήκαν ένα εσωτερικό έγγραφο για τη σύνοδο κορυφής της G7.

Γείτονες του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς και της συζύγου του, Υπουργού Παιδείας του Βραδεμβούργου (και οι δύο του SPD), ανακάλυψαν απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα στα σκουπίδια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρέθηκαν εκτυπώσεις από το ημερολόγιο των ραντεβού, email, προσχέδια ομιλίας και λίστες με πιθανές επιλογές ρούχων από την Ερνστ.

Εντοπίστηκαν δε και αρχεία με φωτογραφίες και «σύντομα προφίλ των εταίρων» των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, λίγο μετά την Σύνοδο Κορυφής της G7 στο Schloss Elmau της Βαυαρίας.

Αν και οι πληροφορίες είναι ουσιαστικά γνωστές στο κοινό, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε το έγγραφο ως «διαβαθμισμένες πληροφορίες - μόνο για επίσημη χρήση». Και υπάρχουν αυστηροί κανόνες για αυτό.

«Οι διαβαθμισμένες πληροφορίες που ταξινομούνται ως "VS - μόνο για επίσημη χρήση» μπορούν να ληφθούν εκτός του κτιρίου των γραφείων ή σε επαγγελματικά ταξίδια και σε επίσημες συναντήσεις, εάν αυτό είναι απαραίτητο για επαγγελματικούς σκοπούς και είναι επαρκώς προστατευμένες από μη εξουσιοδοτημένη γνώση και πρόσβαση» αναφέρει το «Spiegel», παραθέτοντας τον ομοσπονδιακό διοικητικό κανονισμό για τη λεγόμενη «προστασία του απόρρητου υλικού».

Επιπλέον προσθέτει πως «Τέτοιες απόρρητες πληροφορίες θα πρέπει να καταστρέφονται με τέτοιο τρόπο ώστε το περιεχόμενο να μην είναι ούτε αναγνωρίσιμο ούτε να μπορεί να γίνει αναγνωρίσιμο».

Σόλτς και Ερνστ δεν έχουν σχολιάσει ακόμη το δημοσίευμα.

Το CDU επέκρινε την υπουργό Παιδείας του Βραδεμβούργου και σύζυγο του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, για τα έγγραφα που βρέθηκαν στα σκουπίδια του ζευγαριού στο σπίτι τους στο Πότσνταμ με τον γενικό γραμματέα του κόμματος, να δηλώνει στην «Bild am Sonntag» πως «Ίσως η κυρία Ερνστ θα έπρεπε να παρακολουθήσει ένα άλλο εκπαιδευτικό μάθημα ...Τα εμπιστευτικά έγγραφα δεν πετιούνται μαζί με τα οικιακά απορρίμματα, αλλά καταστρέφονται από τις αρμόδιες αρχές».

Με πληροφορίες του Spiegel/Focus

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ