Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Η σορός της βυθίστηκε στην βασιλική κρύπτη

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Η σορός της βυθίστηκε στην βασιλική κρύπτη Facebook Twitter
0

Στην τελευταία της κατοικία αναπαύεται εδώ και λίγα λεπτά η βασίλισσα Ελισάβετ Β' της Βρετανίας.

Ύστερα από μια πολύωρη τελετή, που ξεκίνησε από το Αββαείο του Ουέστμινστερ και ολοκληρώθηκε στο Κάστρο του Ουίνδσορ, το φέρετρο με τη σορό της Ελισάβετ Β' τοποθετήθηκε στη βασιλική κρύπτη.

Λίγα λεπτά πριν η σορός της βυθιστεί στην βασιλική κρύπτη, αφαιρέθηκαν από το φέρετρο η βασιλική σφαίρα, το σκήπτρο και το στέμμα του βασιλιά, τα οποία τοποθετήθηκαν σε σημείο του ναού και θα μεταφερθούν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ όπου και θα παραμείνουν μέχρι τη στέψη του βασιλιά Καρόλου.

Αφού ολοκληρώθηκε το τελετουργικό της νεκρώσιμης ακολουθίας και της πομπής στο Λονδίνο, παρουσία εκατοντάδων επίσημων προσκεκλημένων, η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ κατέληξε στο Ουίνδσορ, όπου θα ενταφιαστεί αργά απόψε, δίπλα στον αγαπημένο σύζυγό της, τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί κατά μήκος της διαδρομής για να τιμήσουν τη βασίλισσα. Μια σελίδα της ιστορίας γυρίζει με το τελευταίο αντίο στην Ελισάβετ, η οποία βασίλεψε επί 70 χρόνια, επτά μήνες και δύο ημέρες, χωρίς να εκφράσει ποτέ δημοσίως τη γνώμη της, αλλά εκπλήρωσε τα καθήκοντά της με σοβαρότητα, αφοσίωση στο Στέμμα και, μερικές φορές, με ακαταμάχητο χιούμορ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM