Νέα επιστολή Τουρκίας στον ΟΗΕ: Επιμένει στην αμφισβήτηση κυριαρχίας και την αποστρατικοποίηση νησιών

Νέα επιστολή Τουρκίας στον ΟΗΕ: Επιμένει στην αμφισβήτηση κυριαρχίας και την αποστρατικοποίηση νησιών Facebook Twitter
0

Το περιεχόμενο της νέας επιστολής που έστειλε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) η Τουρκία, στις 17 Σεπτεμβρίου, αποκάλυψε η ΕΡΤ. 

Σύμφωνα με την πεντασέλιδη επιστολή που υπογράφει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ, Φεριντούν Σινιρλίογλου υποστηρίζεται, όπως και στις προηγούμενες δύο επιστολές, πως η Ελλάδα παραβιάζει τις διατάξεις περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών (στις συνθήκες της Λωζάννης και Παρισίων). 

Φτάνει, μάλιστα, στο σημείο, να λέει ότι τα νησιά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με μειωμένη κυριαρχία και υποστηρίζει ότι οι διεθνείς συνθήκες, ακόμη και αυτή των Παρισίων στην οποία δεν είναι συμβαλλόμενο μέλος η Τουρκία, της δίνει το δικαίωμα να αμφισβητήσει τους τίτλους της Ελλάδος επί των νησιών και των θαλασσίων ζωνών.

Νέα επιστολή Τουρκίας στον ΟΗΕ: Επιμένει στην αμφισβήτηση κυριαρχίας και την αποστρατικοποίηση νησιών Facebook Twitter

Κομισιόν: Στήριξη της Ελλάδας

Τη στήριξη των Βρυξελλών στην Αθήνα εξέφρασε εν τω μεταξύ η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βέρα Γιούροβα, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

«Βλέπουμε καθημερινά περιστατικά και γνωρίζω ότι "το αφεντικό μου»", η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό σας αύριο γι` αυτό και είμαι βέβαιη ότι θα του μεταφέρει την πιο ισχυρή διαβεβαίωση ότι στηρίζουμε απόλυτα την Ελλάδα και καταδικάζουμε όλες τις επιθέσεις από τον Ερντογάν» δήλωσε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει αύριο συνάντηση με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην οποία αναμένεται να θέσει το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα ενημερώσει τους ομολόγους του τόσο στην Άτυπη Σύνοδο των «27» στην Πράγα, όσο και στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 20 και 21 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επέστρεψαν στη Γη οι δύο αστροναύτες που είχαν αποκλειστεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Διεθνή / Επέστρεψαν στη Γη οι εγκλωβισμένοι αστροναύτες της NASA - Η στιγμή της προσθαλάσσωσης

Ο Μπουτς Γουίλμορ και η Σούνι Γουίλιαμς προβλέπονταν ότι θα παρέμεναν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μόνο για οκτώ ημέρες όταν εκτοξεύτηκαν από τη Γη στις 5 Ιουνίου του περασμένου έτους
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ πιέζει για τον επαναπατρισμό όλων των ομήρων: «Οι κανόνες του παιχνιδιού άλλαξαν»

Διεθνή / Το Ισραήλ πιέζει για τον επαναπατρισμό όλων των ομήρων: «Οι κανόνες του παιχνιδιού άλλαξαν»

Οι βομβαρδισμοί, οι οποίοι στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 400 ανθρώπους, ήταν οι πρώτοι τέτοιου εύρους και τέτοιας σφοδρότητας αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός τη 19η Ιανουαρίου
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ευρώπη ακολουθεί τα βήματα της Αμερικής της δεκαετίας του 1790

Διεθνή / Politico: Η Ευρώπη ακολουθεί τα βήματα των ΗΠΑ της δεκαετίας του 1790

Το κοινό χρέος δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για την ΕΕ. Κατά την πανδημία του COVID-19, τα κράτη-μέλη συμφώνησαν, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις πέντε μηνών, στην έκδοση κοινού χρέους για τη διάσωση των οικονομιών τους
LIFO NEWSROOM
Γιατί το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά τη Γάζα και τι ακολουθεί για τη συμφωνία εκεχειρίας

Διεθνή / Γιατί το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά τη Γάζα και τι ακολουθεί για τη συμφωνία εκεχειρίας

Η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ μπορεί να αποσκοπεί στο να αναγκάσει τη Χαμάς να κάνει νέες παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, μπορεί επίσης να σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας μεγάλης επιχείρησης στη Γάζα, με απρόβλεπτες συνέπειες
LIFO NEWSROOM
Project 2025: Ο συντάκτης του ακροδεξιού μανιφέστο λέει ότι ο Τραμπ έχει ξεπεράσει τα «πιο τρελά του όνειρα»

Διεθνή / Project 2025: Ο συντάκτης του ακροδεξιού μανιφέστο λέει ότι ο Τραμπ έχει ξεπεράσει τα «πιο τρελά του όνειρα»

Το Project 2025 υποστηρίζει την απαγόρευση της άμβλωσης, αλλά και ότι η κυβέρνηση «θα πρέπει να διατηρήσει έναν ορισμό του γάμου και της οικογένειας με βάση τη βίβλο»
LIFO NEWSROOM
Ακυρώθηκε το πτυχίο του Ιμάμογλου - Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος

Διεθνή / Τουρκία: Ακυρώθηκε το πτυχίο του Ιμάμογλου - Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ως δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, είναι ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της αντιπολίτευσης και θεωρείται ο ισχυρότερος αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές
LIFO NEWSROOM