Τσαβούσογλου: Τουρκία και Λιβύη υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τους υδρογονάνθρακες

Τσαβούσογλου: Τουρκία και Λιβύη υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τους υδρογονάνθρακες Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter/Mevlüt Çavuşoğlu
0

Μνημόνιο συνεργασίας για το ζήτημα των υδρογονανθράκων υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που παρείχε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Υπέγραψε δύο μνημόνια συνεργασίας για τους υδρογονάνθρακες και το πρωτόκολλο» επεσήμανε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Συζητήσαμε τα βήματα για την πολιτική λύση και τις σχέσεις μας» επεσήμανε, επίσης.

Η ανάρτησή του συνοδεύτηκε από φωτογραφίες από τη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, αλλά και τη στιγμή της υπογραφής των μνημονίων.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν τα μνημόνια έχουν να κάνουν με τη φημολογούμενη συμφωνία των δύο πλευρών για την εκμετάλλευση των λιβυκών ενεργειακών πηγών από την Τουρκία.

Νωρίτερα σήμερα, διπλωματικές πηγές της Ελλάδας ανέφεραν πως παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. 

Οι πηγές αυτές υπογράμμισαν πως ο σεβασμός της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ του 2020 είναι απολύτως ζωτικής σημασίας. Δεν θα επιτραπεί η παραβίασή της και η πυροδότηση ακόμη μίας εστίας έντασης στην Μεσόγειο, επεσήμαναν, ενώ ξεκαθάρισαν πως η ελληνική πλευρά θα υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

Διεθνή / «Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

«Απλώς πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι πιο ευγνώμων», είπε για τον Ζελένσκι - Προανήγγειλε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Αργεντινή και τον «σπουδαίο ηγέτη», Χαβιέρ Μιλέι 
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Διεθνή / Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Η στρατηγική των ΗΠΑ για την ειρήνη φαίνεται να βασίζεται στον κατευνασμό του Κρεμλίνου. Άλλοι σύμμαχοι πρέπει να αναλάβουν δράση για να διαμορφώσουν το τελικό παιχνίδι του πολέμου.
LIFO NEWSROOM
Διχασμένοι οι Μαερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Διεθνή / Διχασμένοι οι Αμερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Oι Αμερικανοί αξιολογούν τις επιδόσεις του Ντόναλντ Τραμπ με βάσει τη δημοφιλία του, το αν έχει θέσει σωστές προτεραιότητες και το αν η πολιτική του οδηγεί τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση
LIFO NEWSROOM