Corriere Della Sera: Νύχτα-θρίλερ στην G20 -Ο Ζελένσκι ζητούσε από τον Μπάιντεν να μπει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο

Ο Ζελένσκι στα χακί Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Το δραματικό παρασκήνιο στη G20 μετά το πυραυλικό χτύπημα στην Πολωνία αποκαλύπτει η Corriere della Sera, παρουσιάζοντας τα όσα διαδραματίστηκαν, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ζητά επέμβαση του ΝΑΤΟ.

Τη νύχτα μεταξύ 15ης και 16ης Νοεμβρίου, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν και ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δυσκολεύτηκαν να κατευνάσουν την έντονη αντίδραση του Πολωνού προέδρου Αντρέι Ντούντα και του Ουκρανού ηγέτη Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με το ιταλικό δημοσίευμα, την ώρα που δεν υπήρχαν ακόμη συγκεκριμένες πληροφορίες για την προέλευση του πυραύλου, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε επέμβαση του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, η Πολωνία συγκαλούσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει την ενεργοποίηση του Άρθρου 4 του ΝΑΤΟ και σημαίνοντας συναγερμό.

Η ένταση, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, εκτονώθηκε νωρίς το πρωί, όταν ο Τζο Μπάιντεν, αναχωρώντας από τη σύνοδο, προέβλεψε ποια θα ήταν τα πρώτα συμπεράσματα των ερευνών: «Δεν φαίνεται πιθανό ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τους Ρώσους».

Όπως σημειώνει η Corriere Della Sera, εντωμεταξύ, ο εκνευρισμός των Αμερικανών παραμένει: η Δύση πρέπει να «περιορίσει» τον Πούτιν, όχι να τροφοδοτήσει την κλιμάκωση προς έναν παγκόσμιο πόλεμο.

Μπάιντεν, Σάλιβαν και Μπλίνκεν κινούνται σε δύο επίπεδα εδώ και εβδομάδες. Από τη μια πλευρά, η προμήθεια όπλων στους Ουκρανούς θα συνεχιστεί. Η κυβέρνηση μόλις ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα πακέτο βοήθειας 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Την ίδια ώρα, όμως, η αμερικανική διπλωματία χτίζει τις προϋποθέσεις για να φτάσει σε διαπραγμάτευση με τον Πούτιν, χωρίς φυσικά να παρακάμψει τον Ζελένσκι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Διεθνή / Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή τριών ομήρων της Χαμάς που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με 369 Παλαιστίνιους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ισλαμιστική επίθεση με μαχαίρι που σκότωσε 14χρονο - «Ο δράστης γελούσε μετά»

Διεθνή / Αυστρία: Ισλαμιστική η επίθεση με μαχαίρι - Ο δράστης γελούσε δυνατά αφού σκότωσε τον 14χρονο

Πλήθος αναρτήσεων στο X με τη φωτογραφία στην οποία λέγεται ότι είναι ο 23χρονος δράστης - Εμφανίζεται να γελάει, αφού μαχαίρωσε συνολικά έξι άτομα και σκότωσε το ένα
LIFO NEWSROOM
Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM
Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM