Ισπανία: Στα 2,52 δισεκ. € ο πρώτος λαχνός στη χριστουγεννιάτικη λοταρία

Ισπανία: Στα 2,52 δισεκ. € ο πρώτος λαχνός στην χριστουγεννιάτικη λοταρία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Xαρά, αγκαλιές και σαμπάνια, για τους τυχερούς νικητές σε όλη την Ισπανία, που γιόρτασαν σήμερα για τα κέρδη τους στη χριστουγεννιάτικη λοταρία, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου στη χώρα.

Ο πρώτος λαχνός, γνωστό ως «El Gordo» (ο χοντρός), αντάμειψε πολλούς νικητές σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς ο ίδιος αριθμός πουλήθηκε πολλές φορές. Φέτος, ο πρώτος λαχνός έφθασε τα 2,52 δισεκ. ευρώ, λίγο πάνω από τα 2,41 δισεκ. ευρώ της περυσινής χρονιάς.

Στην κλήρωση που μεταδόθηκε από την τηλεόραση και που πραγματοποιήθηκε στο Teatro Real της Μαδρίτης, νεαροί μαθητές από το σχολείο San Ildefonso επέλεξαν τους νικητήριους αριθμούς από τις δύο κληρωτίδες και στη συνέχεια τους ανακοίνωσαν τραγουδώντας στο κοινό.

Καθώς η Ισπανία, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αντιμετωπίζει κρίση του κόστους διαβίωσης και στασιμότητα μισθών, η χριστουγεννιάτικη λοταρία έχει μεγάλη σημασία.

Ενθουσιασμός προκλήθηκε στο θέατρο όταν η Πέρλα, μια άνεργη μητέρα δύο παιδιών που γεννήθηκε στο Περού και ήταν μεταξύ των θεατών, συνειδητοποίησε ότι κρατούσε στο χέρι της έναν από τους νικητήριους αριθμούς του El Gordo.

Η ίδια δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα, 400.000 ευρώ προ φόρων, για να αγοράσει ένα καινούργιο σπίτι, να μορφώσει τα παιδιά της και να κάνει δωρεά στην καθολική εκκλησία.

Η παράδοση της λοταρίας χρονολογείται από το 1812, όταν η Ισπανία ήταν υπό γαλλική κατοχή κατά τους Ναπολεόντειους Πολέμους και ο στόχος ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για τον πόλεμο.

Τους μήνες πριν από την 22α Δεκεμβρίου, συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι στην Ισπανία συνηθίζουν να συγκεντρώνουν μαζί τα χρήματά τους για να αγοράσουν παρέα τους λαχνούς, διαλέγοντας πολλές φορές τους αριθμούς με βάση τις προσωπικές τους προκαταλήψεις.

Οι Ισπανοί δαπανούν κατά μέσο όρο 66,6 ευρώ για λαχνούς El Gordo, σύμφωνα με την ένωση πωλητών Anapal. Ο λαχνός με τις περισσότερες πωλήσεις, που ονομάζεται «decimo» (δέκατο), κοστίζει 20 ευρώ και οι κάτοχοί του μπορούν να κερδίσουν το 10% του χρηματικού ποσού που κερδίζει.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στους χιλιάδες υποστηρικτές του που ταξίδεψαν στην Ουάσινγκτον εκείνη την ημέρα, υποστηρίζοντας ότι το έκαναν επειδή «πίστευαν ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες
LIFO NEWSROOM
Τι σημαίνει η απόφαση της Μελόνι να εξισώσει την παρένθετη μητρότητα με εγκλήματα διεθνούς χαρακτήρα

Διεθνή / Η Μελόνι εξισώνει την παρένθετη μητρότητα με έγκλημα και εξαϋλώνει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ιταλία

Από την Τετάρτη, τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, απαγορεύεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό - Τι ισχύει στις υπόλοιπες χώρες
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: «Ο Σινουάρ είναι νεκρός» - Εντολή Νετανιάχου να ενημερωθούν οι οικογένειες των ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ: «Ο Σινουάρ είναι νεκρός» - Εντολή Νετανιάχου να ενημερωθούν οι οικογένειες των ομήρων

Οι οικογένειες όσων εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι στη Γάζα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους μετά τις αναφορές για την πιθανή δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς
LIFO NEWSROOM