Δημητρακόπουλος στην Corriere Della Sera: Η Καϊλή νιώθει προδομένη - «Η καρδιά της αιμορραγεί για την κόρη της»

Δημητρακόπουλος στην Corriere Della Sera: Η Καϊλή νιώθει προδομένη - «Η καρδιά της αιμορραγεί για την κόρη της» Facebook Twitter
0

Στην ιταλική Corriere della Sera μίλησε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, περιγράφοντας τη ζωή της Χαρέμ, αλλά και το πώς νιώθει για τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

Όπως υποστήριξε «ζει ένα εφιάλτη στη φυλακή, μια καταστροφή, επειδή είναι αθώα. Το μόνο άτομο που την επισκέφθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων ήταν ο πατέρας της». 

Ερωτηθείς γιατί μετά την ακροαματική διαδικασία της 22ας Δεκεμβρίου δεν ασκήθηκε έφεση στην απόφαση παράτασης προφυλάκισης, ο ίδιος ανέφερε πως, παρότι υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές δικαστικές αρχές, αν η προσφυγή σε έφεση απορριπτόταν, οι πιθανότητες αποφυλάκισης της Καϊλή θα ήταν στο μέλλον μηδαμινές. 

Όπως σημείωσε ο ίδιος, οι κατηγορίες «είναι πολύ ασαφείς και δε βασίζονται σε πραγματικές περιστάσεις, αλλά μόνο στο γεγονός πως τα χρήματα βρέθηκαν στο ίδιο σπίτι που η Καϊλή μοιράζεται με τον σύντροφό της». 

Στην ερώτηση πώς αισθάνεται η Ελληνίδα ευρωβουλεύτρια, ο ίδιος απάντησε «προδομένη μετά από όσα διάβασε στο φάκελο της έρευνας. Το όνομά της χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της. Πριν από τη σύλληψή της δε γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της. Δεν ήταν δικά της ούτε τα φύλαγε». 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η προφυλάκισή της είναι λανθασμένη καθώς δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής, δεν ήταν φυγάς και δεν θα μπορούσε να εξαφανίσει τα στοιχεία της έρευνας». 

Ως προς τη σχέση Τζιόρτζι και Παντσέρι, ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε πως η εντολέας του «γνώριζε πως οι δύο τους συνεργάζονταν για χρόνια. Δεν είχε αντιληφθεί ωστόσο τον βαθμό και το είδος της συνεργασίας και θα ήταν μια επώδυνη έκπληξη αν οι κατηγορίες σε βάρος τους επιβεβαιωθούν στο δικαστήριο». 

Ερωτηθείς αν η πελάτης του έχει ψηφίσει ποτέ στο ευρωκοινοβούλιο βάσει υπόδειξης των Τζιόρτζι ή Παντσέρι, ο κ. Δημητρακόπουλος απάντησε κατηγορηματικά πως η Καϊλή «ψήφιζε πάντα σύμφωνα με τη συνείδησή της, ούτε ο Παντσέρι ούτε ο πατέρας του παιδιού της επηρέασαν ποτέ την ψήφο της». Μάλιστα, επικαλούμενος την κεντρική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εμπορικές σχέσεις με το Κατάρ, τις συναντήσεις της προέδρου Μετσόλα με υπουργό του Κατάρ, αλλά και την προώθηση των εμπορικών επαφών από τον Ζοζέπ Μπορέλ, ο ίδιος χαρακτήρισε «υποκριτικό» το να ισχυρίζεται κανείς πως η Καϊλή είχε προσπωική ατζέντα για το Κατάρ. 

Στην ερώτηση αν, όταν αποφυλακιστεί, θα παραμείνει στο Βέλγιο ή θα επιστρέψει στην Αθήνα, ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε πως «θα παραμείνει στο Βέλγιο και θα αγωνιστεί μέχρι να αναγνωριστεί η αθωότητά της».

Ο ίδιος, αναφερόμενος στην ούτε δύο χρόνων κόρη της, τόνισε πως «η καρδιά της αιμορραγεί για το 22 μηνών μωρό της που είναι μόνο του αυτή τη στιγμή και ζει με τον ηλικιωμένο παππού του». 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Διεθνή / Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Οι «παραβάσεις του τρόπου ζωής» θα αφορούν τη διάπραξη αδικήματος, τη διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας ή ενεργειών που «απειλούν την ασφάλεια» της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν εικόνες, όπως αυτό του ChatGPT αλλά και το Midjourney, μπορούν να μιμηθούν το στυλ του Χαγιάο Μιγιαζάκι λαμβάνοντας μόνο μερικές οδηγίες και μία εικόνα αναφοράς από τον χρήστη
LIFO NEWSROOM
Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

Διεθνή / Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

«Είναι ένας άνθρωπος που έκανε επτά παιδιά και τώρα έχει τέσσερα εγγόνια και κανένα από αυτά δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του» είπε ο διάσημος ηθοποιός για τον πατέρα του
LIFO NEWSROOM
Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Διεθνή / Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Οι βουλευτές της πολιτείας συζητούν νέο νομοσχέδιο που θα επιτρέπει εργασία και τη νύχτα από τα 14 και θα καταργεί το διάλειμμα για φαγητό στους 16χρονους εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM