Η Γαλλία καλεί τις χώρες της ΕΕ να κάνουν τεστ κορωνοϊού στους ταξιδιώτες από την Κίνα

Αεροδρομιο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Γαλλία κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να υποβάλουν σε τεστ για τον κορωνοϊό τους ταξιδιώτες από την Κίνα, μέτρο που το Παρίσι ήδη αποφάσισε να υιοθετήσει, εν μέσω του νέου κύματος κρουσμάτων που σαρώνει την ασιατική χώρα. 

Μέχρι τώρα- πέρα από τη Γαλλία- οι μόνες χώρες της ΕΕ που θα απαιτούν τεστ κορωνοϊού είναι η Ιταλία και η Ισπανία. Οι αξιωματούχοι υγείας της Ένωσης δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μια ενιαία στρατηγική αυτή την εβδομάδα. Νέος γύρος συζητήσεων θα γίνει αυτή την εβδομάδα. 

Από σήμερα, η Γαλλία απαιτεί οι ταξιδιώτες από την Κίνα να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα από τεστ κορωνοϊού που έχει πραγματοποιηθεί λιγότερες από 48 ώρες πριν από την αναχώρηση, ενώ θα πραγματοποιεί τυχαίους ελέγχους κατά την άφιξη. 

«Η Γαλλία θα πιέσει προκειμένου αυτή η μεθοδολογία να εφαρμοστεί σε όλη την ΕΕ», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Φρανσουά Μπρον, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης για τις νέες διαδικασίες που έκανε στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, μαζί με τον υπουργό Μεταφορών, Κλεμάν Μπον. 

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ένας Κινέζος ταξιδιώτης με Covid θα μπορούσε προς το παρόν να προσγειωθεί σε άλλη χώρα της ΕΕ και μετά να μπει, δίχως έλεγχο, στη Γαλλία, ο Μπον απάντησε: «Για αυτό πρέπει να συντονιστούμε (σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση), προκειμένου να είμαστε πιο αποτελεσματικοί». 

Πέρα από τη Γαλλία, τις προηγούμενες δύο ημέρες ο Καναδάς και η Αυστραλία προστέθηκαν στις χώρες που απαιτούν βεβαίωση αρνητικού τεστ κορωνοϊού από τους ταξιδιώτες που φτάνουν από την Κίνα. 

Το Μαρόκο από την άλλη, από την Τρίτη απαγορεύει τις αφίξεις από την Κίνα, ανεξαρτήτως εθνικότητας των ταξιδιωτών. 

Με πληροφορίες από Reuters

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέγκαν Μαρκλ: «Ήταν τρομακτικό» - Η αποκάλυψη για την εμπειρία της με την προεκλαμψία

Διεθνή / Μέγκαν Μαρκλ: «Ήταν τρομακτικό» - Η αποκάλυψη για την εμπειρία της με την προεκλαμψία

Η 43χρονη αποκάλυψε την περίοδο όπου αντιμετώπιζε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση και παράλληλα έπρεπε να ανταποκρίνεται και στις δημόσιες υποχρεώσεις της ως Δούκισσα του Σάσεξ
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: Στο Λονδίνο για την έφεση κατά της απόφασης για την αστυνομική προστασία του

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Στο Λονδίνο για την έφεση κατά της απόφασης για την αστυνομική προστασία του

Η νομική διαμάχη του με το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε το 2020, όταν η επιτροπή RAVEC αποφάσισε ότι, εφόσον δεν είναι πλέον «ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας», δεν δικαιούται κρατική φύλαξη
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Κρυπτονομίσματα, φορτηγά και μετρητά: Σπείρα ξεπλενε εκατομμύρια εκμεταλλευόμενη τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διεθνή / Κρυπτονομίσματα, φορτηγά και μετρητά: Σπείρα ξεπλενε εκατομμύρια εκμεταλλευόμενη τον πόλεμο στην Ουκρανία

Δύο άτομα φυλακίστηκαν στο Λονδίνο για ξέπλυμα £6,6 εκατ. μέσω ψεύτικης εξαγωγικής εταιρείας και κρυπτονομισμάτων. Εμπλέκονται Ουκρανία και Ρώσος ενορχηστρωτής.
LIFO NEWSROOM
Αποκαλύψεις για τις απελάσεις του Τραμπ στο Ελ Σαλβαδόρ: Το 75% των μεταναστών δεν είχε ποινικό μητρώο

Διεθνή / Αποκαλύψεις για τις απελάσεις του Τραμπ στο Ελ Σαλβαδόρ: Το 75% των μεταναστών δεν είχε ποινικό μητρώο

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πολλοί από τους απελαθέντες είναι «στην πραγματικότητα τρομοκράτες, εγκληματίες πολέμου και μέλη συμμοριών», ακόμη και αν δεν έχουν ποινικό μητρώο στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM