Έκκληση του πάπα Φραγκίσκου προς Ισαήλ και Παλαιστίνιους να σταματήσει η έκρηξη της βίας

Έκκληση του πάπα Φραγκίσκου προς Ισαήλ και Παλαιστίνιους να σταματήσει η έκρηξη της βίας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο πάπας Φραγκίσκος έκανε έκκληση προς το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους να ξεκινήσουν διάλογο, για την αναζήτηση της ειρήνης, αποδοκιμάζοντας την έκρηξη της βίας στην περιοχή.

Ο ποντίφικας εξέφρασε τη λύπη του για τους θανάτους των Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια των ισραηλινών αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων, όπως και για τους νεκρούς Ισραηλινούς στην ένοπλη επίθεση που έγινε σε συναγωγή την Παρασκευή. 

«Με μεγάλη μου θλίψη πληροφορούμαι τα νέα από τους Άγιους Τόπους. Το σπιράλ του θανάτου που μεγαλώνει καθημερινά δεν κάνει τίποτε άλλο από το να σκοτώνει την λιγοστή εμπιστοσύνη που υπάρχει ανάμεσα στους δύο αυτούς λαούς», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος. 

«Κάνω έκκληση στις δύο αυτές κυβερνήσεις και στη διεθνή κοινότητα και τους ζητώ να βρουν άμεσα, χωρίς χρονοτριβή, άλλη πορεία που θα περιλαμβάνει τον διάλογο και την ειλικρινή αναζήτηση της ειρήνης», συμπλήρωσε. 

Από την αρχή της χρονιάς έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 32 Παλαιστίνιοι- ανάμεσά τους δράστες επιθέσεων, μαχητές και πολίτες- σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. 

Μετά τις δύο επιθέσεις που διαπράχθηκαν από Παλαιστίνιους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ- την Παρασκευή και το Σάββατο- ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύθηκε για «ισχυρή, γρήγορη και ακριβείας» απάντηση του Ισραήλ. 

Το βράδυ της Παρασκευής, ένας 21χρονος Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ κατά πολιτών, κοντά σε συναγωγή, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά. Λίγες ώρες αργότερα, το πρωί του Σαββάτου, ένας 13χρονος Παλαιστίνιος πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο Ισραηλινούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: «Η ζάχαρη είναι δηλητήριο» – Νέα επίθεση στη βιομηχανία τροφίμων

Διεθνή / Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: «Η ζάχαρη είναι δηλητήριο» – Νέα επίθεση στη βιομηχανία τροφίμων

Ο Υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ κλιμακώνει τη μάχη του κατά της επεξεργασμένης διατροφής, χαρακτηρίζοντας τη ζάχαρη «δηλητήριο» και ανακοινώνοντας συμφωνία για την αφαίρεση συνθετικών χρωστικών έως το 2026
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Κινέζοι εργάζονται σε ρωσικό εργοστάσιο drones – Ίσως με κλεμμένη τεχνολογία

Διεθνή / Ουκρανία: Κινέζοι εργάζονται σε ρωσικό εργοστάσιο drones – Πιθανόν με κλεμμένη τεχνολογία

Η Ουκρανία καλεί τον Κινέζο πρέσβη μετά από κατηγορίες ότι Κινέζοι πολίτες εργάζονται στη ρωσική βιομηχανία drones με πιθανώς κλεμμένη τεχνολογία - Ο Ζελένσκι απαιτεί εξηγήσεις από το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Οι υγειονομικές αρχές δεν θα είναι σε θέση να αποκαλύψουν τα αίτια του αυτισμού τον Σεπτέμβριο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ δεν θα αποκαλύψουν τελικά τον Σεπτέμβριο τα αίτια της «επιδημίας αυτισμού»

Η απάντηση στη δήλωση του υπουργού Υγείας Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, που θέλει τα αποτελέσματα της έρευνας για τα αιτία της «επιδημίας του αυτισμού» τον συγκεκριμένο μήνα
LIFO NEWSROOM
Μακελειό στην Ινδία: Ένοπλοι σκότωσαν 26 τουρίστες - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Διεθνή / Μακελειό στην Ινδία: Ένοπλοι σκότωσαν 26 τουρίστες - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Η πλέον πολύνεκρη τέτοια επίθεση στη γιγαντιαία χώρα τις τελευταίες δυο δεκαετίες - Τουλάχιστον 17 είναι οι τραυματίες - Οι ινδικές αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στο Δελχί
LIFO NEWSROOM