Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδειξε πού μένει, από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία Facebook Twitter
0

Τον λιτό χώρο στον οποίο ζει από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία έδειξε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Ο δημοσιογράφος Ντμίτρο Κομάροφ και ένας εικονολήπτης μπήκαν στον χώρο όπου ζει ο Ουκρανός πρόεδρος εδώ και ένα χρόνο, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία

Ο χώρος έχει ένα κρεβάτι, έναν νιπτήρα, ενώ πάνω στο γραφείο βρίσκεται μια φωτογραφία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με την σύζυγο και τα παιδιά του. «Αυτό είναι το σπίτι μου, ζω εδώ έναν χρόνο», είπε στον δημοσιογράφο. 

Επίσης, έδειξε στον Κομάροφ την γκαρνταρόμπα του, που πλέον αποτελείται από ρούχα σε χακί χρώμα, με τα οποία αντάλλαξε τα κοστούμια που φορούσε, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στην άκρη της κρεμάστρας υπάρχουν κάποια κοστούμια και ο Ζελένσκι δήλωσε ότι θα φορέσει ένα, μετά τη νίκη της χώρας του στον πόλεμο. 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίσκεψη του Μακρόν στην Κίνα τον Απρίλιο 

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε πως θα επισκεφθεί την Κίνα στις αρχές του Απριλίου και κάλεσε από το Πεκίνο να βοηθήσει στην άσκηση πίεσης στη Ρωσία, προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. 

Χθες, η Κίνα δημοσίευσε έγγραφο στο οποίο απευθύνει έκκληση για ειρηνευτικές συνομιλίες και «πολιτική λύση». Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως η ειρήνη είναι εφικτή μόνο με «τον τερματισμό της ρωσικής επίθεσης, απόσυρση στρατιωτικών δυνάμεων και σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας του ουκρανικού λαού».

«Το γεγονός ότι η Κίνα συμμετέχει στις ειρηνευτικές προσπάθειες είναι πολύ θετικό», σημείωσε ο Μακρόν. Κάλεσε το Πεκίνο «να μην στείλει κανένα όπλο στην Ρωσία» και «να μας βοηθήσει να ασκήσουμε πίεση προς την Ρωσία ώστε να μην κάνει ποτέ χρήση ούτε χημικών ούτε πυρηνικών όπλων και να σταματήσει την επίθεση ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση».

Η Κίνα επιδιώκει εδώ και εβδομάδες να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή στον πόλεμο στην Ουκρανία. Στο κείμενο που δημοσίευσε χθες, κατά τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη ρωσική εισβολή, το Πεκίνο δήλωνε αντίθετο με οποιαδήποτε προσφυγή στα πυρηνικά όπλα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ήρωας»: Ένας 56χρονος έσωσε άγνωστο από ππνιγμό αλλά έχασε ο ίδιος την ζωή του στο Μπάλι

Διεθνή / «Ήρωας»: Έσωσε άγνωστο από πνιγμό, αλλά πνίγηκε ο ίδιος - Η σορός του εντοπίστηκε δύο ημέρες μετά

Ο Αυστραλός πήδηξε στη θάλασσα στις δυτικές ακτές του Μπαλί και διέσωσε έναν Γερμανό τουρίστα από πνιγμό, αλλά το κύμα τον παρέσυρε στα ανοιχτά κι έχασε τη ζωή του
LIFO NEWSROOM
Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM