Η Εύα Καϊλή παραχώρησε την πρώτη της συνέντευξη μετά από τη σημερινή της αποφυλάκιση, δηλώνοντας πως είχε περάσει απ΄το μυαλό της ακόμα και η αυτοκτονία.
«Είναι αλήθεια, μπορώ να το πω, πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω μόνη μου το μαρτύριο της εκκωφαντικής μοναξιάς. Δείλιασα, δεν το έκανα, η σκέψη της κορούλας μου δε με άφηνε, με στήριζε, μου έδωσε νόημα να σηκωθώ, να πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα, για να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα» είπε, στο «Βήμα της Κυριακής», σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το Mega.
Αναφέρθηκε, επίσης, στην επιθυμία της να γυρίσει στην Ελλάδα, μόνο όταν θα έχει αποκατασταθεί τ΄όνομά της.
«Δε θα υποκύψω. Αν αποτύχω να πείσω τη βελγική Δικαιοσύνη ότι είμαι αθώα, δε θα επιστρέψω ποτέ στην πατρίδα μου, θα ντρέπομαι να κοιτάξω στα μάτια τους ανθρώπους που έχω συμπορευθεί από μαθήτρια του Λυκείου μαζί τους. Η ντροπή είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να το μεταβολίσω, με συγκλονίζει» σημείωσε.
Οι όροι της αποφυλάκισης
Σημειώνεται πως η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραμείνει σε κατ΄οίκον περιορισμό και θα μπορεί να βγει από το σπίτι της μόνο για συγκεκριμένους λόγους.
Καλείται να φορά το ηλεκτρονικό βραχιολάκι συνεχώς, ενώ μπορεί να μετακινηθεί από το σπίτι μόνο για να πάει στο δικαστήριο, σε κάποιον γιατρό ή για λόγους ανωτέρας βίας - ωστόσο, πρέπει να είναι σε συνεννόηση με τις εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου.
Έχει δώσει στις βελγικές Αρχές έναν αριθμό τηλεφώνου στον οποίο πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμη και όλες οι επικοινωνίες της θα παρακολουθούνται.
Παραμένει άγνωστο το εάν θα μπορεί να δέχεται στο σπίτι της όποιον επιθυμεί, με τη σχετική απόφαση των Αρχών να μην έχει δημοσιοποιηθεί.
Το διαβατήριό της έχει κατασχεθεί και δεν έχει δικαίωμα εξόδου από τη χώρα, αν και η πλευρά της έχει ξεκαθαρίσει πως δεν επιθυμεί να ταξιδέψει στην Ελλάδα πριν αποδειχθεί η αθωότητά της.