Γαλλία: Διαδηλωτές εισέβαλαν σε πολλούς σταθμούς στο Παρίσι

Γαλλία: Διαδηλωτές εισέβαλαν σε πολλούς σταθμούς στο Παρίσι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Διαδηλωτές εισέβαλαν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς στη Γαλλία, όπως στον σταθμό Gare de l'Est και στον σταθμό Gare du Nord.

Οι πολέμιοι της αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος στη Γαλλία άρχισαν να μπλοκάρουν σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Παρίσι.

Σε εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολυάριθμοι διαδηλωτές εισέβαλαν στο Gare du Nord στο Παρίσι με πανό με συνθήματα από τα συνδικάτα.

Οι διαδηλωτές φώναζαν: «Είμαστε εδώ για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και για έναν καλύτερο κόσμο, ακόμα κι αν ο Μακρόν δεν το θέλει». 

Την Δευτέρα ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται πως οι περισσότεροι Γάλλοι είναι αντίθετοι προς την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, αλλά είναι «αναπόφευκτη και επιβεβλημένη». 

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την υιοθέτηση μέτρων σε κοινωνικό, οικονομικό και θεσμικό επίπεδο, τα οποία θα στοχεύουν στην βελτίωση των συνθηκών ζωής των εργαζομένων.

«Η λύση δεν είναι ούτε η ακινησία ούτε ο εξτρεμισμός»  ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, επισημαίνοντας πως από τα έσοδα που θα προκύψουν από την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού η Γαλλία θα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες ανεξαρτησίας έναντι των αγορών και θα μπορέσει να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM