ΗΠΑ: Προειδοποίηση για τρομοκρατικες επιθέσεις εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Τρομοκρατικες επιθέσεις: Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας προειδοποίησε ότι η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ κινδυνεύει από τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης του 2024 για την προεδρία στις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου που δημοσιεύθηκε στις 24 Μαΐου αναφέρει μεταξύ άλλων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις ότι «οι ΗΠΑ παραμένουν σε περιβάλλον αυξημένων απειλών». Η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία σημείωσε ότι «τόσο οι εγχώριοι βίαιοι εξτρεμιστές όσο και εκείνοι που συνδέονται με ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις» συνεχίζουν να καλούν τους υποστηρικτές τους να επιτεθούν στις ΗΠΑ, με πιθανούς στόχους να επισημαίνονται οι μειονοτικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+

Το αμερικανικό υπουργείο αναφέρει ότι η προεκλογική περίοδος για τις προεδρικές εκλογές του 2024 και οι νομοθετικές αποφάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κινητοποίηση μιας τέτοιας βίας.

Η τρομοκρατική απειλή για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα 

Το υπουργείο αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες προηγούμενες επιθέσεις κατά ατόμων από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα για να επιβεβαιώσει την απειλή που σχετίζεται με την τρομοκρατία για την κοινότητα στις ΗΠΑ. Σε αυτές περιλαμβάνονται, οι πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στο Τέξας, όπου σκοτώθηκαν οκτώ άτομα, οι πυροβολισμοί στο Covenant Presbyterian School στο Νάσβιλ, όπου σκοτώθηκαν έξι άτομα και η απόπειρα πυρπόλησης εκκλησίας στο Οχάιο που σχεδίαζε να φιλοξενήσει σχετική με την κοινότητα εκδήλωση, με τα τρία περιστατικά να συμβαίνουν τον Μάρτιο του 2023.

Η ανακοίνωση του υπουργείου έρχεται την ώρα που η εξτρεμιστική ομάδα Proud Boys μοιράστηκε το σχέδιό της να στοχοποιήσει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα διαταράσσοντας τους εορτασμούς του μήνα υπερηφάνειας στις ΗΠΑ. Στις 6 Ιουνίου, η Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κήρυξε εθνική «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στις ΗΠΑ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η προειδοποίηση ακολούθησε την υπογραφή περισσότερων από 76 νομοσχεδίων κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων μόνο φέτος στις ΗΠΑ, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά που έχει καταγραφεί. Αναλυτικά στην έκθεση αναγνωρίζονται περισσότερα από 525 νομοσχέδια που έχουν εισαχθεί σε 41 πολιτείες των ΗΠΑ, με περισσότερα από 220 να στοχεύουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Με πληροφορίες από thepinknews.com

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM