Φωτιές στη Μαγνησία: Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή σε τροχόσπιτο

Φωτιές στη Μαγνησία: Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή σε τροχόσπιτο Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Μία γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή, εν μέσω της μεγάλης επιχείρησης για την αντιμετώπιση των φωτιών που εκδηλώθηκαν σήμερα στη Μαγνησία. 

Η γυναίκα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε τροχόσπιτο, στην περιοχή Χοροστάσι Μαγνησίας, κοντά στον Αλμυρό, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν ο θάνατός της σχετίζεται με τις φωτιές που ξέσπασαν σήμερα στην περιοχή. 

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν πως δίπλα στη γυναίκα βρέθηκε ένας άνδρας, χωρίς τις αισθήσεις του, ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από την πυροσβεστική.

Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενο κτηνοτρόφο. Πρόκειται για 45χρονο, από τον Άγιο Γεώργιο Φερών, έναν οικισμό στον οποίο κάηκαν σπίτια, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο Βελεστίνο. 

Ήδη, με μήνυμα από το 112 έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Διμήνι και Παλιούρι, όπως και η Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, εξαιτίας της φωτιάς στο Βελεστίνο. Επίσης, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής- επίσης μέσω του 112, κλήθηκαν να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν τα παράθυρα, προκειμένου να προστατευθούν από τον καπνό. 

Η φωτιά εξαπλώθηκε ταχύτατα, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και δίνεται μάχη, προκειμένου να μην φτάσει σε εργοστάσια. Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Εκτός από τη φωτιά στο Βελεστίνο, πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα και στο Κρόκιο Αλμυρού στη Μαγνησία, όπου επιχειρούν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα και ρίψεις νερού κάνει ένα ελικόπτερο.

Εκκενώσεις και στη Λαμία λόγω φωτιάς

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα και για τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Αφανός της Λαμίας, η οποία ξέσπασε περίπου στις 15:00 το μεσημέρι. 

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και έκαψε πέντε σπίτια και μια αποθήκη, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. 

Εξαιτίας της φωτιάς, δόθηκε αρχικά εντολή εκκένωσης του βόρειου τμήματος της Λαμίας, προς το κέντρο και τα νότια της πόλης. 

Ακολούθησε νέο μήνυμα, για την εκκένωση των περιοχών Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή, με κατεύθυνση προς τη Στυλίδα. 

Φωτιά στη Λαμία - Ξεπερνά τα 2,5 χλμ το πύρινο μέτωπο

Η φωτιά πέρασε τον δρόμο Λαμίας- Δομοκού και πλησίασε τη Νέα Μαγνησία. Το πύρινο μέτωπο ξεπερνά τα 2,5 χιλιόμετρα και οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί, αναφέρουν πληροφορίες του ΑΠΕ. 

«Εδώ και τρεις ώρες ζητάμε να μας ενισχύσουν με εναέρια μέσα. Δεν τα βγάζουμε πέρα. Θα καεί ο κόσμος, θα καούν τα σπίτια», δήλωσε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Λαμίας, Θύμιος Καραΐσκος. «Εκκενώνουμε τις περιοχές τη μία μετά την άλλη, με βαριά χωματουργικά μηχανήματα δημιουργούμε αντιπυρικές ζώνες γύρω από εγκαταστάσεις αλλά και οικιστικές περιοχές. Όσο έχουμε καιρό ακόμη, όσο είναι ημέρα ζητάμε ενισχύσεις από αέρος για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Διαφορετικά θα είναι εφιαλτική η νύχτα», συμπλήρωσε. 

Μία ακόμη εντολή εκκένωσης δόθηκε μέσω του 112 για την Κάτω Τιθορέα όπου ξέσπασε φωτιά, στην οποία έσπευσαν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Για καταιγίδες και στην Αττική, προειδοποιούν Κολυδάς - Τσατραφύλλιας

Ελλάδα / Καιρός: Για καταιγίδες στην Αττική, προειδοποιούν Κολυδάς - Τσατραφύλλιας

Προσοχή στα δυτικά και βόρεια προάστια, συστήνει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας - Βίντεο με την εξέλιξη του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά - Ανανεωμένη πρόβλεψη από την ΕΜΥ για τον καιρό στην Αττική
LIFO NEWSROOM