Οι γαλλικές αρχές δεν εντόπισαν «κανένα στοιχείο» που να δικαιολογεί τη δίωξη ενός 55χρονου Γερμανού, ο οποίος κατηγορήθηκε από τη σύζυγό του ότι την κρατούσε φυλακισμένη επί 12 χρόνια, και έτσι θα αφεθεί ελεύθερος.
Ειδικότερα, η αστυνομία συνέλαβε τα ξημερώματα της Δευτέρας τον άνδρα μέσα στο διαμέρισμα της οικογένειας στην πόλη Φορμπάκ, στα σύνορα της Γαλλίας με τη Γερμανία. Ο 55χρονος τέθηκε υπό κράτηση αφού η 53χρονη σύζυγός του, η οποία βρέθηκε γυμνή και με ξυρισμένο το κεφάλι, ισχυρίστηκε ότι τη βασάνιζε, τη βίαζε και την είχε φυλακισμένη παρά τη θέλησή της μέσα στο σπίτι από το 2011.
Ο εισαγγελέας της Σαρεγκεμίν, Ολιβιέ Γκλαντί ανακοίνωσε σήμερα ότι ο 55χρονος θα αφεθεί ελεύθερος αφού «η κατηγορία της παράνομης κράτησης δεν υφίσταται». Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη γυναίκα, από την πλευρά του, ανέφερε πως δεν βρήκε να φέρει τραύματα.
Τι ισχυρίζεται ο σύζυγος της γυναίκας που δηλώνει φυλακισμένη
Ο σύζυγος εξήγησε στις αρχές ότι η γυναίκα του, με την οποία είναι παντρεμένος από το 2001, πάσχει από μια αυτοάνοση ρευματική πάθηση που εδώ και περίπου 10 μήνες την έχει καταστήσει «ανάπηρη» και ότι εκείνος τη φροντίζει. Λόγω της πάθησης αυτής εμφάνισε επίσης «αλλεργίες» σε συνδυασμό με μια μορφή «αλωπεκίας», για αυτό και έχασε τα μαλλιά της.
Η 53χρονη ωστόσο επιμένει ότι «δεν είναι άρρωστη», είπε ο εισαγγελέας, σημειώνοντας ότι έκανε «ασυνάρτητες» δηλώσεις στους αστυνομικούς. Η ίδια τηλεφώνησε τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα σε μια γερμανική οργάνωση για την προστασία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, που με τη σειρά της επικοινώνησε με την αστυνομία του Βισμπάντεν.
Από την επιτόπια έρευνα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η γυναίκα δεν ήταν «αιχμάλωτη» αλλά αντιθέτως είχε πρόσβαση «σε τηλεόραση, ηλεκτρονικό υπολογιστή και ασύρματο τηλέφωνο», με το οποίο άλλωστε τηλεφώνησε στις γερμανικές αρχές.
-Εάν είστε επιζώσα ενδο-οικογενειακής ή άλλου είδους έμφυλης βίας ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters