Μοναχή Anna Koop: «Δεν μετανιώνω που ευλόγησα την ένωση γκέι ζευγαριού»

Μοναχή Anna Koop: «Δεν μετανιώνω που ευλόγησα την ένωση γκέι ζευγαριού» Facebook Twitter
Φωτό: Unsplash
0

Το όνομά της είναι Anna Koop και είναι μοναχή της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Σήμερα για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια σε μία διαφορετική, σπαρακτική εξομολόγηση αποκαλύπτει ότι «ευλόγησε την ένωση δύο ανθρώπων του ιδίου φύλου», επειδή όπως λέει «ποτέ και πουθενά ο Ιησούς δεν είπε ότι η αγάπη έχει όρια».  

Η 85χρονη σε μία τρομακτικής διαύγειας και καλοσύνης συνέντευξή της στο CBS News αποκάλυψε ότι τότε είχε ευλογήσει ένα ζευγάρι –ο ένας εκ των οποίων ήταν προσωπικός της φίλος- επειδή ήταν ερωτευμένοι και ταλαιπωρημένοι από το «κυνήγι» του κόσμου και της εκκλησίας και ενώ η ίδια γνώριζε ότι ήταν πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Η αδελφή Koop, η οποία έγινε καλόγρια στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και θήτευσε κυρίως σε επισκοπικούς ναούς του Ντένβερ, έχει επικεντρώσει το έργο της υπέρ των φτωχών και αστέγων, χωρίς όμως να ξεχνά ποτέ εκείνη την «απαγορευμένη» ευλογία που έδωσε σε δύο ανθρώπους πριν από 15 χρόνια. Όπως είπε, αν και δεν μετάνιωσε ποτέ γι’ αυτή της την ενέργεια, ωστόσο όταν άκουσε τον Παπά Φραγκίσκο να υποστηρίζει στις αρχές του μήνα ότι τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν να ευλογούν τις ενώσεις τους, ένιωσε δικαιωμένη.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν βίωσα ποτέ συνέπειες γι’ αυτή τη μυστική ευλογία και εξακολουθώ να διατηρώ επαφές με το ζευγάρι που είναι ακόμη μαζί και πλέον έχει δύο παιδιά. Όχι, δεν μετανιώνω για την ενέργειά μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αυτή η γενναία παραδοχή έρχεται σε μία χρονική στιγμή όπου στην Εκκλησία της Αγγλίας, οι ευλογίες για τα ομόφυλα ζευγάρια ενδέχεται να αργήσουν πολύ και ασχέτως της επιθυμίας του Πάπα για αναγνώριση του δικαιώματος των μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Μάλιστα, η επίσκοπος του Λονδίνου, Dame Sarah Mullally, δήλωσε ότι είναι απίθανο να πραγματοποιηθούν τέτοιες υπηρεσίες πριν από το 2025.

Η καθυστέρηση έρχεται εν μέσω αυτού που η Mullally χαρακτηρίζει «περίοδο αβεβαιότητας»  για την Εκκλησία λόγω του διχασμού που προκάλεσε η Γενική Σύνοδος - το όργανο λήψης αποφάσεων της Εκκλησίας της Αγγλίας - η οποία ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι θα συνεχίσει να εμποδίζει τους ιερείς να χειροτονούν γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, αλλά αντ' αυτού θα προσφέρονται ευλογίες.

Σε μια κίνηση προς την κατεύθυνση της αυξημένης συμμετοχικότητας, τον Ιανουάριο η Εκκλησία της Αγγλίας ζήτησε επίσημα συγγνώμη για την ιστορικά «εχθρική» μεταχείριση των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Με στοιχεία από PinkNews 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM
Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM