Ερντογάν: Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε σήμερα το Ισραήλ ως τρομοκρατικό κράτος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμπλήρωσε πως το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα πολέμου και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στη Γάζα. Παράλληλα, επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως η Χαμάς είναι ένα πολιτικό κόμμα που έχει εκλεγεί από τους Παλαιστίνιους.

Μάλιστα, μιλώντας σε βουλευτές στο κοινοβούλιο ο Ερντογάν κάλεσε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να ανακοινώσει εάν το Ισραήλ έχει πυρηνικές βόμβες ή όχι, προσθέτοντας πως ως Ισραηλινός ηγέτης «έχει τελειώσει». Στη συνέχεια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα εργαστεί στη διεθνή σκηνή για να διασφαλίσει ότι οι Ισραηλινοί έποικοι θα αναγνωριστούν ως τρομοκράτες. Από την πλευρά του ως το Ισραήλ δεν αποκάλυψε ποτέ δημόσια εάν κατέχει πυρηνικά όπλα.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα βρίσκεται στο Κάιρο για να συναντήσει τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Γκαφάρ και να συζητήσουν την παροχή βοήθειας στη Γάζα καθώς και τη μεταφορά ορισμένων ασθενών στην Τουρκία.

Να σημειωθεί πως η Τουρκία απέσυρε διπλωμάτες από το Ισραήλ μετά την απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM