Βέλγιο: Λήξη συναγερμού για παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σε πλοίο

Βέλγιο: Λήξη συναγερμού για παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σε πλοίο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το πλοίο «MSC Bha-vya V» με σημαία Λιβερίας συνεχίζει την διαδρομή του προς την Αμβέρσα καθώς η προειδοποίηση για εκρηκτικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο που ήταν το πλοίο, δεν ήταν αξιόπιστη, ανακοίνωσαν οι βελγικές αρχές.

Η βελγική αστυνομία είχε λάβει ανήμερα των Χριστούγεννων κλήση για ένα αυτοκίνητο από την Τουρκία, στο πλοίο «MSC Bha-vya V», που ήταν γεμάτο με εκρηκτικά. Το πλοίο είχε αγκυροβολήσει στην Βόρεια Θάλασσα, κοντά στο Άλκμααρ στην Ολλανδία και δεν είχε άδεια να συνεχίσει προς την Αμβέρσα.  Εν τέλει, μπόρεσε να συνεχίσει τη διαδρομή του, ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι η ομοσπονδιακή υπηρεσία του Βελγίου για τις μεταφορές και την κινητικότητα.  

«Μετά από εξέταση του φορτίου του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και την ανάλυση του Συντονιστικού Οργάνου για Ανάλυση Απειλών (OCAM), ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ναυτιλιακής Ασφάλειας (ANSM) αποφάσισε ότι «η ειδοποίηση δεν ήταν αξιόπιστη και δεν υπήρχαν επαρκείς λόγοι για την απαγόρευση το πλοίο από την πρόσβαση στο λιμάνι», πρόσθεσε το ομοσπονδιακή υπηρεσία κινητικότητας και μεταφορών. Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι  η κατάσταση  παρακολουθείται στενά.

Το πλοίο αναχώρησε από την Τουρκία στις 9 Δεκεμβρίου, με προορισμό το λιμάνι της Αμβέρσας, όπου επρόκειτο να φτάσει σήμερα το απόγευμα, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «Het Nieuwsblad» ήταν ελλιμενισμένο στο Αμβούργο, στη Χάβρη στη Γαλλία και στο Σίνες στην Πορτογαλία.

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί πέρυσι, με προειδοποίηση για βόμβα σε πλοίο υπό σημαία Σενεγάλης, στο οποίο εν συνεχεία βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, η δε απειλή αποδείχθηκε μέρος διαμάχης μεταξύ αντίπαλων συμμοριών ναρκωτικών.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Νόνι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Διεθνή / Από το Νόβι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Σερβία μετά το Νόβι Σαντ έχουν εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς
LIFO NEWSROOM
Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Διεθνή / Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Το Χάρβαρντ να φορολογηθεί ως πολιτική οντότητα «αν συνεχίσει να προωθεί πολιτικές, ιδεολογικές και τρομοκρατικής έμπνευσης/υποστήριξης "αρρώστιες"» λέει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο Αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας

Διεθνή / Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας

Ο 64χρονος Δανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος διακομίστηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία
LIFO NEWSROOM
Η αξία της Hermès ξεπέρασε αυτή της LVMH που είχε προσπαθήσει να την αγοράσει πριν από 15 χρόνια

Διεθνή / Η χρηματιστηριακή αξία της Hermès ξεπέρασε αυτή της LVMH, η οποία είχε προσπαθήσει να την αγοράσει πριν από 15 χρόνια

Η Hermès ξεπέρασε την LVMH σε κεφαλαιοποίηση, ενισχυμένη από την ανθεκτικότητα του μοντέλου της πολυτέλειας, ενώ η LVMH πλήττεται από χαμηλότερα κέρδη λόγω της ποικιλίας εμπορικών σημάτων
LIFO NEWSROOM