Τoyota: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα κυριαρχήσουν ποτέ στην αγορά

Τoyota: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα κυριαρχήσουν ποτέ στην αγορά Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν ελπίδα να κατακτήσουν την παγκόσμια αγορά, σύμφωνα με τον εγγονό του ιδρυτή της Toyota. 

Ο πρόεδρος της Toyota προέβλεψε πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα καταφέρουν να κατακτήσουν το 30% της παγκόσμιας αγοράς. Ο Akio Toyoda ανέφερε ότι τα παραδοσιακά αυτοκίνητα που καίνε καύσιμα αλλά και τα υβριδικά και τα οχήματα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου θα καλύψουν το υπόλοιπο ποσοστό της αγοράς.

Παράλληλα σημείωσε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν απήχηση επειδή ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Κατά τη διάρκεια επιχειρηματικής εκδήλωσης νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο εγγονός του ιδρυτή της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, ανέφερε ότι ο περιορισμός των επιλογών των καταναλωτών και της δυνατότητας να ταξιδεύουν με την κατασκευή ακριβών αυτοκινήτων δεν είναι η απάντηση.

«Δεν είναι η μόνη λύση που θα μπορούσε να έχει η αγορά αυτοκινήτων. Οι πελάτες - και όχι οι κανονισμοί ή η πολιτική - θα πρέπει να πάρουν αυτή την απόφαση. Οι κινητήρες θα παραμείνουν σίγουρα», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Η Toyota έχει μείνει πίσω στην τεχνολογία μπαταριών, μη εμπιστευόμενη τη χημεία ιόντων λιθίου και ελπίζοντας ότι ο κόσμος θα υιοθετήσει την υβριδική τεχνολογία της ως οικολογικό πρότυπο. Τα ηλεκτρικά οχήματα αναμένεται να εξασφαλίσουν το 23,5% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς μέχρι το 2025, σύμφωνα με την EVvolumes.com.

Με πληροφορίες από Telegraph

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντωνία Τριχοπούλου για τη Μεσογειακή διατροφή στη LiFO: Συνδέεται με την Υγεία, τον Πολιτισμό και την Οικονομία

Τech & Science / Αντωνία Τριχοπούλου για τη Μεσογειακή διατροφή στη LiFO: Συνδέεται με την Υγεία, τον Πολιτισμό και την Οικονομία

Η ακαδημαϊκός και ομότιμη καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών διευκρινίζει τι ισχύει με τη Μεσογειακή διατροφή, μετά το ρεπορτάζ του περιοδικού Politico
LIFO NEWSROOM
Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο έμβρυο καγκουρό μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης

Τech & Science / Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο έμβρυο καγκουρό μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης

«Ο απώτερος στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη διατήρηση απειλούμενων μαρσιποφόρων, όπως τα κοάλα, οι διάβολοι της Τασμανίας, οι βόρειοι γουόμπατ με τριχωτή μύτη και οι πώσουμ Leadbeater», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής
LIFO NEWSROOM
Μπιλ Γκέιτς: «Αν μεγάλωνα σήμερα, θα είχα διαγνωστεί στο φάσμα του αυτισμού»

Tech & Science / Μπιλ Γκέιτς: «Αν μεγάλωνα σήμερα, θα είχα διαγνωστεί στο φάσμα του αυτισμού»

Ο πρώτος τόμος των απομνημονευμάτων του μεγιστάνα της τεχνολογίας που μόλις κυκλοφόρησε φανερώνει πως γεννήθηκε στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή, και φτάνει μέχρι την ίδρυση της Microsoft το 1975.
THE LIFO TEAM
Οι μπονόμπο μπορούν να επικοινωνούν με ανθρώπους για να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους

Τech & Science / Οι μπονόμπο μπορούν να επικοινωνούν με ανθρώπους για να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους

Η ανακάλυψη ενισχύει τη θεωρία ότι η "θεωρία του νου", δηλαδή η ικανότητα να αντιλαμβάνεται κάποιος τις γνώσεις και τις προθέσεις άλλων, δεν είναι αποκλειστικά ανθρώπινο χαρακτηριστικό
LIFO NEWSROOM