Χειμάρρα: Σφοδρές αντιδράσεις για τη νέα δήμαρχο - Ζητούν τον Μπελέρη

Χειμάρρα: Σφοδρές αντιδράσεις για τη νέα δήμαρχο - Ζητούν τον Μπελέρη Facebook Twitter
0

Ένταση επικράτησε έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Χειμμάρας, κατά τη διάρκεια ορισμού μεταβατικού δημάρχου μετά τη σύλληψη του διορισμένου δημάρχου Γκέργκι Γκόρο.

Δεκάδες μέλη της ελληνικής μειονότητας στη Χειμμάρα συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα του συμβουλίου, απαιτώντας να οριστεί δήμαρχος ο εκλεγμένος Φρέντι Μπελέρης. Αντιδρώντας έντονα στη διαδικασία, προσπάθησαν να εμποδίσουν να διεξαχθεί η ψηφοφορία, από την οποία ορίστηκε ως μεταβατική δήμαρχος η Μπλερίνα Μπάλα.

Η Μπλερίνα Μπάλα ήταν έως τώρα αντιδήμαρχος και προέρχεται από την παράταξη του Γκέργκι Γκόρο. Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση με 15 ψήφους υπέρ και την έχρισε νέα δήμαρχο. Υπενθυμίζεται πως ο εκτελών χρέη δήμαρχος Χειμάρρας με απόφαση του Έντι Ράμα, συνελήφθη στις 23 Μαρίου έπειτα από καταγγελία του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντι Μπελέρη για κατάχρηση εξουσίας και παραποίηση εγγράφων.

Όπως μεταδίδουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, το Ειδικό Σώμα Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Αλβανίας SPAK, έθεσε υπό κράτηση τον διορισμένο δήμαρχο, με τις αρχές να προχωρούν σε ακόμα τέσσερις συλλήψεις. Μετά τη σύλληψή του, σε ανακοίνωσή της η παράταξη Μπελέρη είχε ξεκαθαρίσει πως «οι Χειμαρριώτες θέλουν τον δήμαρχο που ψήφισαν, όχι τον αρεστό του Ράμα».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Διεθνή / Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Ο Κόρι Μπούκερ στεκόταν όρθιος στο βήμα για περισσότερο από μία ημέρα, πίνοντας μόνο νερό, απαριθμώντας τις επιπτώσεις της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι σήμερα
LIFO NEWSROOM
Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM