Η Μπέλα Χαντίντ εμφανίστηκε στις Κάννες με φόρεμα «keffiyeh» υπέρ των Παλαιστινίων

Η Μπέλα Χαντίντ εμφανίστηκε στις Κάννες με φόρεμα «keffiyeh» υπέρ των Παλαιστινίων Facebook Twitter
φωτ.: Getty Images
0

Μπορεί μία εμφάνιση στις Κάννες να συνιστά πολιτική δήλωση; Σύμφωνα με την Μπέλα Χαντίντ μπορεί.

Η Μπέλα Χαντίντ, το γνωστό μοντέλο, φωτογραφήθηκε με ένα φόρεμα που έφερε τα σχέδια ενός keffiyeh, του παραδοσιακού παλαιστινιακού μαντιλιού.

Το φόρεμα είναι δημιουργία των Michael Sears και Hushi Mortezaie και είχε κάνει πρεμιέρα σε πασαρέλα το 2001. Ο Michael και ο Hushi έκαναν το ντεμπούτο του φορέματος τον Φεβρουάριο του 2001 σε μια συλλογή ρούχων εμπνευσμένη από την ιρανική και παλαιστινιακή εικονογραφία. 

Αν και η Χαντίντ, η οποία έχει καταγωγή από την Παλαιστίνη, δεν έχει κρύψει ποτέ την υποστήριξή της στα δικαιώματα των Παλαιστινίων, όσο ο πόλεμος του Ισραήλ συνεχίζεται δυναμώνει τη φωνή της.  Ο Μοχάμεντ Χαντίντ, ο πατέρας της, την αποκάλεσε κάποτε «η μικρότερη κόρη μου Πριγκίπισσα της Μεγάλης Ναζαρέτ, δισέγγονη του ηγεμόνα της Παλαιστίνης το 1700 Νταχέρ Αλ Ομέρ και των γιων του που κυβέρνησαν σε Ταμπάρια, Σαφάντ, Ναζαρέτ, Χαλίλ, Χάιφα και τα υπόλοιπα στη γη της Γαλιλαίας».

Με πληροφορίες από TheCut

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο 19χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του, ενώ είναι συνεχώς περικυκλωμένος από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, γεγονός που δυσκολεύει την κοινωνικοποίησή του
LIFO NEWSROOM
«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM