Ποιο είναι το τέλειο σε υφή και αίσθηση αντηλιακό;

Ποιο είναι το τέλειο σε υφή και αίσθηση αντηλιακό; Facebook Twitter
0


ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΟΛΟΙ από τα αντηλιακά, τόσο προσώπου όσο και σώματος, κάνοντας ευλαβική χρήση όχι μόνο τώρα το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα, είναι η ανάλαφρη υφή και η υπέροχη αίσθηση που αφήνουν.

Αφήνοντας στην άκρη σκέψεις και πεποιθήσεις για παρατεταμένο μαύρισμα και άσκοπη έκθεση στον ήλιο, που αποτελεί την κύρια αιτία πρόωρης γήρανσης, η χρήση αντηλιακού είναι ευτυχώς για πολλούς πια απολύτως απαραίτητη.

Αφού επιλέξουμε υψηλό δείκτη προστασίας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χρειάζεται σωστή εφαρμογή επαρκούς ποσότητας προϊόντος και συχνή ανανέωση, μεταξύ άλλων, για να εξασφαλιστεί η σωστότερη αντηλιακή προστασία.

Αφού επιλέξουμε υψηλό δείκτη προστασίας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χρειάζεται σωστή εφαρμογή επαρκούς ποσότητας προϊόντος και συχνή ανανέωση, μεταξύ άλλων, για να εξασφαλιστεί η σωστότερη αντηλιακή προστασία. Μετά απ’ όλα αυτά, μπορούμε να βάλουμε στην κουβέντα και το κομμάτι της αισθητηριακής απόλαυσης.

Τρεις συντάκτριες της LiFO μίλησαν στην Έφη Ανέστη για το αντηλιακό που προτιμούν και εξηγούν γιατί δεν το αποχωρίζονται.
 

Τζούλη Αγοράκη

cover
Τζούλη Αγοράκη

«Το αντηλιακό για μένα είναι πάντα λάδι. Είμαι η γενιά του Κόπερτον, οπότε το καλοκαίρι μυρίζει πάντα καρύδα. Eννοείται ότι μ’ αρέσει να το βάζω και στα μαλλιά και στο πρόσωπο και στο σώμα και παντού, γιατί μου αφήνει αυτή την αίσθηση της σταθερής ενυδάτωσης και της βελούδινης υφής.

Αναπόφευκτα, λοιπόν, τα τελευταία χρόνια τα ξηρά λάδια είναι η αγαπημένη μου επιλογή, καθώς μου αφήνουν αυτήν τη μεταξένια αίσθηση χωρίς να είμαι λιπαρή και να λαδώνω οτιδήποτε ακουμπώ στο πέρασμά μου. Δεν με νοιάζει να είναι πολύ μεγάλη η προστασία. Ένα SPF30 για μένα είναι μια χαρά. Θέλω το φλερτ με τον ήλιο και αγαπώ την ηλιοκαμένη μου όψη, με μέτρο και ασφάλεια».

Φιλιώ Ράγκου

cover
Φιλιώ Ράγκου

«Δεν έχω χειρότερο από τα old school αντηλιακά προσώπου και σώματος με την πιο βαριά και λιπαρή υφή που εμείς παλεύουμε να απλώσουμε ομοιόμορφα και το σώμα μας παλεύει να απορροφήσει εξίσου ομοιόμορφα.

Γι’ αυτό το αντηλιακό νερό ήταν love at first sight, μια καλοκαιρινή αγάπη που μετράει πέντε χρόνια και είναι το αντηλιακό προϊόν που επιλέγω φανατικά για τρεις βασικούς λόγους: απλώνεται πανεύκολα, δεν κολλάει και μυρίζει τέλεια».

Ιωάννα Παναγοπούλου

cover
Ιωάννα Παναγοπούλου

«Το λιπαρό δέρμα είναι ο ενοχλητικός φίλος που δεν μπορώ να αποχωριστώ. Πάμε πακέτο, χειμώνα - καλοκαίρι! Πέρσι ανακάλυψα ένα αντηλιακό προσώπου με SPF50 το οποίο και ξεχώρισα για τη δροσερή, σούπερ ανάλαφρη και κρεμώδη υφή του.

Δεν γυαλίζεις καθόλου, σου δίνει πολύ ωραίο ματ τελείωμα, απορροφάται άμεσα και ρυθμίζει τη λιπαρότητα για ώρες. Εννοείται ότι έχει μόνιμη θέση στην τσάντα μου».

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ