Σεμνότερα ρούχα ζητάει το μετρό της Σανγκάη από τις γυναίκες

Σεμνότερα ρούχα ζητάει το μετρό της Σανγκάη από τις γυναίκες Facebook Twitter
0

Οι αρχές του μετρό της Σανγκάη εξέδωσαν ανακοίνωση η οποία είχε ως στόχο να προειδοποιήσει τις γυναίκες να ντύνονται με σεμνότερα ρούχα καθώς τον τελευταίο καιρό, στην κινέζικη πόλη, έχουν αναφερθεί πολλά κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης εξ αιτίας του ανάλαφρου τρόπου ντυσίματος τους.

Με αφορμή την καταγγελία επιβάτισσας, η οποία ισχυρίζεται πως δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση, η διαχειρίστρια εταιρία του μετρό ανάρτησε στο λογαριασμό που διατηρεί στο Weibo (κινεζικό σύστημα κοινωνικής δικτύωσης ανάλογο του twitter) τη φωτογραφία μια κοπέλας ντυμένη με διάφανο φόρεμα σε μια αποβάθρα του μετρό. Η φωτογραφία συνοδευόταν με την λεζάντα: « Εάν οι γυναίκες συνεχίσουν να ντύνονται κατά αυτό τον τρόπο δεν προκαλεί εντύπωση γιατί δέχονται παρενοχλήσεις»

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και άμεσες. Δύο γυναίκες περιφέρονταν στις αποβάθρες κρατώντας πανό που έγραφε «Μπορώ να είμαι προκλητική, αλλά δεν έχεις το δικαίωμα να με παρενοχλείς»

Εκπρόσωπος της εταιρίας έσπευσε να δηλώσει πως οι προθέσεις τους, σχετικά με την ανακοίνωση, δεν ήταν για να τις προσβάλουν αλλά να τις διαπαιδαγωγήσουν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ημέρα της Γυναίκας: Με εντολή του κόμματος του Ερντογάν κλειστό το κέντρο της Κωνσταντινούπολης

Διεθνή / Ημέρα της Γυναίκας: Με εντολή του κόμματος του Ερντογάν κλειστό το κέντρο της Κωνσταντινούπολης

Ο αποκλεισμός επεβλήθη σε εφαρμογή της απόφασης του καϊμακάμη του Μπέγιογλου για απαγόρευση των νυχτερινών πορειών, εορτασμών και εκδηλώσεων και η οποία παρατάθηκε σήμερα το πρωί
LIFO NEWSROOM