Μαγιόρκα: Εξοργισμένοι κάτοικοι έδιωξαν τουρίστες από παραλία - Τους φώναζαν να φύγουν

Μαγιόρκα: Εξοργισμένοι κάτοικοι έδιωξαν τουρίστες από παραλία - Τους φώναζαν να φύγουν Facebook Twitter
Η διαμαρτυρία στην παραλία της Μαγιόρκα, φωτ.: Dailymail
0

Κάτοικοι της Μαγιόρκα εξαγριωμένοι από τον μαζικό τουρισμό, εμπόδισαν τουρίστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια ειδυλλιακή παραλία του νησιού αυτό το Σαββατοκύριακο. 

Στην παραλία της Μαγιόρκα όπου πραγματοποιήθηκε η δράση κατά των τουριστών, διαδηλωτές χειροκροτούσαν την ώρα που οι τουρίστες απομακρύνονταν από την ακτή. Άλλοι κάτοικοι του ισπανικού νησιού κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Να προσέχετε τους ντόπιους, είμαστε θυμωμένοι», εκφράζοντας την οργή τους απέναντι στον μαζικό τουρισμό. 

Πάνω από 200 ήταν οι ακτιβιστές που βρέθηκαν στην αγαπημένη παραλία των influencers και των τουριστών Καλό ντες Μόρο της Μαγιόρκα για να διώξουν τους επισκέπτες. Στο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, φαίνονται οι ντόπιοι να φωνάζουν: «Φύγετε, φύγετε!».

Η ομάδα «Grassroots Mallorca Platja Tour» κάλεσε τους ντόπιους να κάνουν κατάληψη στην δημοφιλή παραλία. 

Τα γαλήνια τιρκουάζ νερά του Καλό ντες Μόρο έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα 4.000 επισκέπτες και 1.200 αυτοκίνητα να κατεβαίνουν καθημερινά στο δυσπρόσιτο σημείο για να ανεβάσουν μια φωτογραφία στο Instagram.  Ο αντίκτυπος του μαζικού τουρισμού στο Καλό ντες Μόρο είναι εμφανής καθώς 70 κιλά άμμου εξαφανίζονται σε πετσέτες και υποδήματα κάθε μέρα. 

Οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι η παραλία, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο διασχίζοντας βράχια και 120 απότομα σκαλοπάτια, χρησιμοποιείται ως χώρος απορριμάτων από τουρίστες που είναι πολύ τεμπέληδες για να κάνουν το ταξίδι της επιστροφής κουβαλώντας τα υπάρχοντά τους.  

Η διαμαρτυρία στην παραλία, «Ocupem Les Nostres Platges» - που μεταφράζεται ως «Κατάληψη στις παραλίες μας» - ήταν η πιο πρόσφατη από μια σειρά διαδηλώσεων των ντόπιων κατά του μαζικού τουρισμού στη Μαγιόρκα. 

Οι κάτοικοι του νησιού κατηγορούν τους τους τουρίστες  για την αύξηση των τιμών των ακινήτων κατά 250% μέσα σε μια δεκαετία, ενώ οι μισθοί παραμένουν στάσιμοι και την ίδια ώρα από τους χαμηλότερους σε όλη την Ισπανία. 

Με πληροφορίες από Dailymail 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Διεθνή / Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Οι βουλευτές της πολιτείας συζητούν νέο νομοσχέδιο που θα επιτρέπει εργασία και τη νύχτα από τα 14 και θα καταργεί το διάλειμμα για φαγητό στους 16χρονους εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο

LiFO politics / «Η Γερμανία δυσκολεύεται να βρει τη θέση της στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται»

Ο δημοσιογράφος του γερμανόφωνου Τύπου, Φέρρυ Μπατζόγλου, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η μελλοντική κυβέρνηση της χώρας, για τον σχηματισμό της οποίας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα –το οποίο ήρθε πρώτο στις πρόσφατες εκλογές– και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Έχω τέσσερις ημέρες ζωής» ισχυρίζεται η γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / H γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση λέει ότι έχει λίγες ημέρες ζωής έπειτα από τροχαίο

Η γυναίκα επίσης υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα trafficking από τον δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος ήταν φίλος του δούκα της Υόρκης
LIFO NEWSROOM