«Πανικός»: Το περιοδικό TIME δείχνει στον Τζο Μπάιντεν την έξοδο

«Πανικός»: Το περιοδικό TIME δείχνει στον Τζο Μπάιντεν την έξοδο Facebook Twitter
0

«Πανικός» είναι η μόνη λέξη στο εξώφυλλο του περιοδικού TIME, στο κλασσικό κόκκινο φόντο του, με τον Τζο Μπάιντεν να βγαίνει εκτός κάδρου και να αποχωρεί, μετά την απογοητευτική απόδοσή του στο πρώτο debate για τις εκλογές στις ΗΠΑ.

«Ο πανικός δεν είναι αρκετά δυνατή λέξη για να περιγράψει το αίσθημα που προκλήθηκε σε όλες τις τάξεις των Δημοκρατικών, όσο προχωρούσε το debate» γράφει το TIME, για τη «μονομαχία» μεταξύ Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ ενόψει αμερικανικών εκλογών στις 5 Νοεμβρίου.

Όπως σημειώνει το αμερικανικό περιοδικό, όλοι οι Αμερικανοί που παρακολούθησαν το debate μπορούσαν να δουν με τα μάτια τους πόσο έχει γεράσει ο Μπάιντεν. «Ήδη εγκλωβισμένος σε μια κούρσα που στην καλύτερη περίπτωση είναι στήθος με στήθος με τον Τραμπ, ο δρόμος του Μπάιντεν προς τη νίκη φάνηκε ξαφνικά να μετατρέπεται σε αδιέξοδο μπροστά στα μάτια των Δημοκρατικών» σχολιάζει το TIME.

«Ακόμη και οι στενότεροι σύμμαχοι του Μπάιντεν παραδέχτηκαν ότι ήταν καταστροφή. Ο Μπάιντεν φαινόταν σαν ο 81χρονος παππούς που είναι, τραυλίζοντας με λεπτή φωνή μέσα από ακατάληπτα επιχειρήματα και συχνά κοιτάζοντας άναυδος, με το στόμα ανοιχτό, καθώς ο Τραμπ εξαπέλυε τη μία λεκτική επίθεση μετά την άλλη» προσθέτει.

Για να κατευνάσει τους φόβους, ο Μπάιντεν αναγκάστηκε να αναγνωρίσει τα λάθη του στο debate, ενώ οι σύμμαχοί του -όπως ο Μπαράκ Ομπάμα- έσπευσαν να τον υπερασπιστούν. Ωστόσο η αμφισβήτηση για το κατά πόσο μπορεί να κερδίσει τις εκλογές είναι διάχυτη, εντός και εκτός Δημοκρατικών.

«Παιδιά, δίνω το λόγο μου ως Μπάιντεν: δεν θα έβαζα ξανά υποψηφιότητα αν δεν πίστευα με όλη μου την καρδιά και την ψυχή ότι μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά» είναι η δήλωση του Αμερικανού προέδρου που «ανασύρει» το TIME για να κατλήξει στο εξής:

«Για πολλούς Δημοκρατικούς που παρακολούθησαν το debate, το πρόβλημα είναι ότι αυτό που πιστεύει ο Μπάιντεν αρχίζει να μοιάζει όλο και περισσότερο σε αντίθεση με την πραγματικότητα».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκάνδαλο στοιχημάτων στη Βρετανία: Κατηγορίες σε 15 άτομα, ανάμεσά τους πρώην συνεργάτης του Σούνακ

Διεθνή / Σκάνδαλο στοιχημάτων στη Βρετανία: Κατηγορίες σε 15 άτομα, ανάμεσά τους πρώην συνεργάτης του Σούνακ

Το Συντηρητικό Κόμμα ανακοίνωσε την άμεση αναστολή των εμπλεκόμενων στελεχών του, ενώ το Εργατικό Κόμμα κάλεσε σε πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία, κάνοντας λόγο για «σοβαρή παραβίαση δεοντολογίας»
LIFO NEWSROOM
Βρετανίδα στους Times: «Κατήγγειλα τους άνδρες που με βίασαν στην Κύπρο, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι»

Διεθνή / Βρετανίδα τουρίστρια στους Times: «Κατήγγειλα τους άνδρες που με βίασαν στην Κύπρο, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι»

Το μαρτύριο μιας Βρετανίδας που δέχθηκε επίθεση από πέντε άνδρες εγείρει περισσότερα ερωτήματα σχετικά με το πώς αντιμετωπίζονται οι γυναίκες στην Κύπρο, γράφουν οι Times
LIFO NEWSROOM
Η Βόρεια Κορέα κατασκευάζει το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο πολεμικό της πλοίο - Νέες δορυφορικές φωτογραφίες

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα κατασκευάζει το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο πολεμικό της πλοίο - Νέες δορυφορικές φωτογραφίες

Η ναυτική δύναμη της Βόρειας Κορέας υπολογίζεται σε περίπου 400 περιπολικά σκάφη και 70 υποβρύχια, σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών των ΗΠΑ (DIA) από το 2021
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος στην Ουκρανία: 13χρονος ήρωας γλιτώνει από φλεγόμενο λεωφορείο και βοηθά άλλους να σωθούν στο Σούμι

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: 13χρονος γλιτώνει από φλεγόμενο λεωφορείο και βοηθά άλλους να σωθούν στο Σούμι

Η ρωσική επίθεση καταδικάστηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε «φρικτό» το χτύπημα στο Σούμι, αποφεύγοντας ωστόσο να κατονομάσει ευθέως τη Ρωσία ως υπεύθυνη
LIFO NEWSROOM