Η ευρω-κατήφεια πέρασε τον Ατλαντικό

Η ευρω-κατήφεια πέρασε τον Ατλαντικό Facebook Twitter
0

Τη μεγαλύτερη πτώση των παραγγελιών τους από την εποχή της κατάρρευσης των δίδυμων πύργων, είδαν τα εργοστάσια των ΗΠΑ, τον τελευταίο μήνα. Αιτία η συνεχιζόμενη κρίση στην ευρωζώνη που έχει πλέον παγκόσμιο αντίκτυπο, οδηγώντας τον τομέα των κατασκευών στις ΗΠΑ σε υφεσιακή πορεία.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές  στη Wall Street μετά από μια ζοφερή έκθεση από το Ινστιτούτο Προμηθειών που ακολούθησε τις δυσάρεστες εξελίξεις στην Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις χώρες της ευρωζώνης.  

Πτωτικά κινήθηκαν και οι τιμές του πετρελαίου μέσω ανησυχιών ότι η ασθενέστερη ανάπτυξη σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία θα έχει επιπτώσεις και στη ζήτηση για ενέργεια.

Μια παρατεταμένη επιβράδυνση της παραγωγής, γράφει ο  Guardian, θα δημιουργούσε ανησυχία στο Λευκό Οίκο, δεδομένης της σημασίας της οικονομίας εν όψει και των αμερικανικών εκλογών.


"Η πτώση στο δείκτη μεταποίησης τον Ιούνιο είναι το πιο σίγουρο σημάδι ότι οι ΗΠΑ οδεύουν προς την επιβράδυνση που βιώνουν ήδη  Ευρώπη και Κίνα", δήλωσε ο Paul Dales, οικονομολόγος της Capital Economics.
 
Οι κατασκευαστές τώρα μάχονται ενάντια στο πιο δύσκολο επιχειρηματικό κλίμα καθώς η παγκόσμια οικονομία είχε αρχίσει να αναδύεται από τη βαθιά ύφεση το χειμώνα του 2008-09 που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Brothers.

Εν τω μεταξύ, και ο μεταποιητικός τομέας της Βρετανίας παρέμεινε σε ύφεση τον περασμένο μήνα, καθώς η κρίση στην ευρωζώνη δημιούργησε κενά στα βιβλία παραγγελιών των εργοστασίων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM