Ιρλανδία: Άγνωστοι με μαχαίρια επιτέθηκαν σε αιτούντες άσυλο στο κέντο του Δουβλίνου

Ιρλανδία: Άγνωστοι με μαχαίρια επιτέθηκαν σε αιτούντες άσυλο στο κέντο του Δουβλίνου Facebook Twitter
0

Άνθρωποι με μαχαίρια και σωλήνες επιτέθηκαν σε 15 αιτούντες άσυλο Ιρλανδία που βρίσκονταν σε σκηνές στο κέντρο του Δουβλίνου, αναγκάζοντάς τους να τραπούν σε φυγή.

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 23:30 το βράδυ της Τρίτης, στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, τρεις ώρες αφότου αιτούντες άσυλο από τη Σομαλία και την Παλαιστίνη είχαν στήσει έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό στο City Quay στην ιρλανδική πρωτεύουσα, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη. Μερικές σκηνές σκίστηκαν και πετάχτηκαν στον ποταμό Liffey αφού οι πρόσφυγες έτρεξαν σε ένα αστυνομικό τμήμα, είπε ένας ντόπιος, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί, στους Irish Times. «Ήταν σε κατάσταση σοκ, τραυματισμένοι. Ένας άνδρας πέταξαν τα έγγραφά του στο ποτάμι».

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Η αστυνομία είπε ότι απάντησε σε αναφορές για εγκληματικές ζημιές και ότι διεξάγεται έρευνα.

Ο Ρόντερικ Ο' Γκόρμαν, υπουργός Ένταξης, είπε ότι οποιαδήποτε επίθεση σε ευάλωτα άτομα είναι «αξιοθρήνητη» και ότι οι αξιωματούχοι του θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν ότι σε όποιον στοχοποιηθεί στο περιστατικό θα προσφερθεί στέγη την Τετάρτη.

Η ένταση για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο πυροδοτήθηκε αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια σε χώρο φιλοξενίας 500 ατόμων στο Coolock, στο βόρειο Δουβλίνο. Μερικοί διαδηλωτές έφεραν πλακάτ «οι ιρλανδικές ζωές έχουν σημασία» και τσακώθηκαν με την αστυνομία και τους φρουρούς ασφαλείας έξω από το πρώην εργοστάσιο Crown Paints.

Η βία κλιμακώθηκε όταν ταραχοποιοί, ορισμένοι εκ των οποίων φορώντας μάσκες, έβαλαν φωτιά σε μηχανήματα και πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και πυροτεχνήματα κατά της αστυνομίας. Ένας φύλακας απομακρύνθηκε με φορείο και πολλά οχήματα της αστυνομίας υπέστησαν ζημιές. Τουλάχιστον 19 άτομα κατηγορήθηκαν για παραβάσεις δημόσιας τάξης.

Από το 2022 σημειώθηκε απότομη αύξηση των εμπρησμών σε ακίνητα σε ολόκληρη τη χώρα που συνδέονται με την υποδοχή αιτούντων άσυλο, με μια ταραχή που ξέσπασε στο Δουβλίνο τον περασμένο Νοέμβριο. Δεκάδες ανεξάρτητοι και άλλοι υποψήφιοι έθεσαν υποψηφιότητα με αντιμεταναστευτικές πλατφόρμες στις τοπικές και ευρωπαϊκές εκλογές στην Ιρλανδία τον περασμένο μήνα. Πολιτικοί από τα κυρίαρχα κόμματα λένε ότι η ακροδεξιά κινητοποίηση έχει τροφοδοτήσει ένα τοξικό, απειλητικό περιβάλλον. Την Τετάρτη, η Mary Lou McDonald, η ηγέτης του Sinn Féin , κατήγγειλε στην αστυνομία μια απειλή που έγινε στο Διαδίκτυο από έναν άνδρα που είπε ότι θα την πυροβολούσε και θα τη σκοτώσει, μια κλιμάκωση της κακοποίησης, όπως είπε, «απαράδεκτη».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Διεθνή / Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι πρόκειται να απαγορεύσει το TikTok, μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός 14χρονου μαθητή στη διάρκεια καυγά κοντά σε σχολείο στα Τίρανα
LIFO NEWSROOM
Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διεθνή / Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί την απέλαση του Χαλίλ με το σκεπτικό ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα ή συνιστά απειλή
LIFO NEWSROOM