Άντονι Μπλίνκεν: «Είμαστε κοντά σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα»

Άντονι Μπλίνκεν: «Είμαστε κοντά σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου Άντονι Μπλίνκεν / EPA
0

Κοντά στην επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, εκτιμά πως βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις, ο Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, σε δηλώσεις του σήμερα ανέφερε πως κατά την κρίση του, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, φτάνουν στο τέλος τους. «Απομένουν κάποια ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, που χρειάζεται να τα διαπραγματευτούμε. Κάνουμε ακριβώς αυτό», ξεκαθάρισε μιλώντας στο Φόρουμ Ασφαλείας του Κολοράντο.

«Πιστεύω ότι απέχουμε μερικά μέτρα και οδεύουμε προς τη γραμμή του τερματισμού για να επιτύχουμε μια συμφωνία που θα περιλάμβανε την κατάπαυση του πυρός, την επιστροφή των ομήρων στο σπίτι τους και θα μας έφερνε σε καλύτερη θέση για να επιχειρήσουμε να οικοδομήσουμε μια βιώσιμη ειρήνη και σταθερότητα», συμπλήρωσε ο Άντονι Μπλίνκεν.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στα στρατεύματα στη Ράφα της Γάζας, όπου τουλάχιστον 38.848 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 89.459 έχουν τραυματιστεί στον πόλεμο του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM