Η ακροδεξιά βία κλιμακώνεται στη Βρετανία: Επεισόδια, τραυματίες και δεκάδες συλλήψεις

Η ακροδεξιά βία κλιμακώνεται στη Βρετανία: Επεισόδια, τραυματίες και δεκάδες συλλήψεις Facebook Twitter
Ακροδεξιοί διαδηλώνουν με το σύνθημα «Φτάνει πια» στη Βρετανία/ Getty Images
0

Περισσότερα από 90 άτομα συνελήφθησαν μετά από διαδηλώσεις που οργανώθηκαν από ακροδεξιές ομάδες και κατέληξαν σε βίαια επεισόδια σε διάφορες πόλεις της Βρετανίας.

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Χαλ, το Λίβερπουλ, το Μπρίστολ, το Μάντσεστερ, το Νότιγχαμ, το Στόουκ-ον-Τρεντ, το Μπλάκπουλ και το Μπέλφαστ, σε ακροδεξιές διαδηλώσεις κατά των μεταναστών και των μουσουλμάνων, όπου τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Οι ταραχές, οι πιο εκτεταμένες στη Βρετανία εδώ και 13 χρόνια, ξέσπασαν μετά τη δολοφονία τριών κοριτσιών στο Σάουθπορτ, σε επίθεση με μαχαίρι σε σχολή χορού, και τις ψευδείς πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στη συνέχεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο ύποπτος για το έγκλημα ήταν εξτρεμιστής μουσουλμάνος που βρισκόταν παράνομα στη Βρετανία.

Παρόλο που οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν επίσημα ότι ο ύποπτος που έχει συλληφθεί για την αιματηρή επίθεση στο Σάουθπορτ είναι ένας 17χρονος από το Μπανκς του Λάνκασιρ -γεννημένος στη Βρετανία, με καταγωγή από τη Ρουάντα- πλήθος ακροδεξιών διαδηλώνει υπό τα συνθήματα «Φτάνει πια» και «Θέλουμε πίσω τη χώρα μας».

Στο Μάντσεστερ, διαδηλωτές συγκρούστηκαν επίσης με αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους κρατήσουν σε απόσταση από μια αντιρατσιστική αντισυγκέντρωση, σύμφωνα με το BBC. Στο Νότιγχαμ, η αστυνομία πήρε επίσης θέση μεταξύ δύο ομάδων, η μία εκ των οποίων φώναζε συνθήματα κατά των μεταναστών και η άλλη απαντούσε «οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι εδώ», ανέφερε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Διεθνή / Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Ο Κόρι Μπούκερ στεκόταν όρθιος στο βήμα για περισσότερο από μία ημέρα, πίνοντας μόνο νερό, απαριθμώντας τις επιπτώσεις της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι σήμερα
LIFO NEWSROOM
Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM