Αλβανία: Έκλεισαν οι κάλπες στη Χειμάρρα - Για χειραγώγηση εκλογών καταγγέλλει τον Ράμα ο Μπελέρης

Αλβανία: Έκλεισαν οι κάλπες στη Χειμμάρα - Για χειραγώγηση εκλογών καταγγέλλει τον Ράμα ο Μπελέρης Facebook Twitter
Φρεντι Μπελέρης / Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Έκλεισαν στις 20:00 οι κάλπες για επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, μετά την απόφαση των αλβανικών αρχών για καθαίρεση του Φρέντι Μπελέρη από δήμαρχο Χειμάρρας.  

Οι ψήφοι θα μεταφερθούν στο κεντρικό γήπεδο της Χειμάρρας όπου και θα ξεκινήσει η καταμέτρηση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από αυτή στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, παρόλο που η αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιτρέψει να ψηφίσουν όσοι έχουν ληγμένες ταυτότητες - κάτι που δεν ίσχυε στις προηγούμενες κάλπες.

Ο Φρέντη Μπελέρης ζήτησε από την ομογένεια να στηρίξει για τη δημαρχία τον Πέτρο Γκικουρία, τον υποψήφιο της «Ομόνοιας». Αντίπαλος του Γκικουρία είναι ο επίσης ομογενής Βαγγέλης Τάβος, πρώην Περιφερειάρχης Αυλώνα, ο οποίος έχει επιλεγεί ως υποψήφιος από την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας και τον οποίο στηρίζει ο Έντι Ράμα. 

Μετά τις καταγγελίες για μεταφορά ψηφοφόρων και εγγραφές νέων ψηφοφόρων της τελευταίας στιγμής, ο Φρέντη Μπελέρης κατηγόρησε την κυβέρνηση του Έντι Ράμα για χειραγώγηση εκλογών. 

«Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει ότι δεν χειραγωγεί τη βούληση των ψηφοφόρων, ότι η μεταφορά ψηφοφόρων από κάθε σοσιαλιστικό δήμο στη Χειμάρρα δεν ήταν τακτική της κυβέρνησης, και ότι η απαγόρευση, όπως ποτέ άλλοτε, της ψήφου με ληγμένες ταυτότητες δεν γίνεται σκόπιμα» ανάφερε σε ανάρτησή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.  

«Η κυβέρνηση να διατηρήσει, τουλάχιστον τα προσχήματα, όπως το έκανε μέχρι τώρα, χρησιμοποιώντας "ανεξάρτητους" θεσμούς, ώστε να φαίνεται ότι δεν χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να χειραγωγήσει αυτές τις εκλογές!» συνέχισε ο Φρέτη Μπελέρης, καλώντας τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM