Η πρώτη τάξη χωρίς δάσκαλο στο Ηνωμένο Βασίλειο- Λειτουργεί αποκλειστικά με τεχνητή νοημοσύνη

Η πρώτη τάξη χωρίς δάσκαλο στο Ηνωμένο Βασίλειο- Λειτουργεί αποκλειστικά με τεχνητή νοημοσύνη Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Από αυτόν τον μήνα, το David Game College, ένα ιδιωτικό κολέγιο στο Λονδίνο, εγκαινιάζει μια «εναλλακτική μορφή εκπαίδευσης» με «όλα τα βασικά μαθήματα στην τάξη να διδάσκονται αποκλειστικά από προσαρμοστικές πλατφόρμες μάθησης που καθοδηγούνται από τεχνητή νοημοσύνη». 

Στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, που κοστίζει περίπου 27.000 λίρες ετησίως, θα συμμετάσχουν 20 μαθητές, ηλικίας 15 έως 17 ετών. Ο στόχος είναι να επιτραπεί στους μαθητές να προχωρούν με τον δικό τους ρυθμό μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, λαμβάνοντας εξατομικευμένη υποστήριξη από «εκπαιδευτικούς συμβούλους» όποτε χρειάζεται.

Η βασική ιδέα που εφαρμόζεται είναι η «προσαρμοστική μάθηση», όπου ο αλγόριθμος πίσω από την πλατφόρμα αξιολογεί τακτικά την κατανόηση του μαθητή πάνω στην ύλη και στη συνέχεια δημιουργεί στοχευμένες διαδρομές για να βοηθήσει τον μαθητή να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις ή δεξιότητες.

Το David Game αναφέρει ότι το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για «μη παραδοσιακούς μαθητές». Η ιδέα της προσαρμοστικής μάθησης που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε ορισμένους εξειδικευμένους τομείς, όπως ένα παιχνίδι που δημιουργήθηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς, το Dysolve, το οποίο βοηθά παιδιά με δυσλεξία.

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) χρησιμοποιείται ήδη σε αίθουσες διδασκαλίας σε όλη τη χώρα, βοηθώντας να ζωντανέψουν τα μαθήματα και να διευκολύνει, για παράδειγμα, την προετοιμασία των εκπαιδευτικών πλάνων.

Μάλιστα, την Τετάρτη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα νέο έργο για να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιούν την AI με μεγαλύτερη ακρίβεια. Μια τράπεζα ανωνυμοποιημένων εκπαιδευτικών πλάνων και προγραμμάτων σπουδών θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση διαφόρων μοντέλων εκπαιδευτικής τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία στη συνέχεια θα βοηθούν τους εκπαιδευτικούς στη διόρθωση των εργασιών και στον σχεδιασμό των μαθημάτων τους.

«Η τεχνητή νοημοσύνη, όταν είναι ασφαλής και αξιόπιστη, αντιπροσωπεύει μια συναρπαστική ευκαιρία να προσφέρουμε βοήθεια στους διευθυντές των σχολείων μας και στους εκπαιδευτικούς με την καθημερινότητα της τάξης», δήλωσε ο Στίβεν Μόργκαν, υπουργός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όμως, σε αυτό το κολέγιο, η τεχνητή νοημοσύνη δεν προσφέρει απλώς μια χείρα βοηθείας – παίρνει τα ηνία.

Με πληροφορίες από SkyNews

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχε η Γη δακτύλιο όπως ο Κρόνος; - Τι αποκαλύπτουν οι κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη

Τech & Science / Είχε η Γη δακτύλιο όπως ο Κρόνος; - Τι αποκαλύπτουν οι κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη

Επιστήμονες θεωρούν ότι οι ανώμαλες θέσεις των κρατήρων πρόσκρουσης, τα συντρίμμια μετεωριτών σε ιζηματογενή πετρώματα, τα τσουνάμι και η σύντομη έκθεση μετεωριτών σε διαστημική ακτινοβολία σχετίζονται
LIFO NEWSROOM
Έρχονται αλλαγές στο Instagram με στόχο την προστασία των εφήβων

Διεθνή / Έρχονται αλλαγές στο Instagram με στόχο την προστασία των εφήβων

Η εφαρμογή θα εμποδίζει τους εφήβους να βλέπουν ευαίσθητες φωτογραφίες και βίντεο - Οι γονείς θα βλέπουν σε ποιους λογαριασμούς στέλνει μηνύματα το παιδί τους - Οι έφηβοι θα λαμβάνουν επίσης μια ειδοποίηση για έξοδο από την εφαρμογή μετά από 60 λεπτά χρήσης κάθε μέρα
LIFO NEWSROOM
Ατλάντα: Τα βαγόνια του μετρό μετατράπηκαν σε υφάλους για κοράλια και θαλάσσιες χελώνες

Τech & Science / Ατλάντα: Βαγόνια τρένων μετατράπηκαν σε υφάλους για κοράλλια και θαλάσσιες χελώνες

«Ο τεχνητός ύφαλος φαίνεται υπέροχος και μας ενθαρρύνει η ποσότητα της ανάπτυξης των κοραλλιών και της δραστηριότητας της θαλάσσιας άγριας ζωής», δήλωσε ο Κάμερον Μπρίντον, θαλάσσιος βιολόγος
LIFO NEWSROOM
Προειδοποίηση για την ψυχική υγεία των γονέων στις ΗΠΑ- Ο υπερβολικός ζήλος γίνεται επικίνδυνος

Τech & Science / Προειδοποίηση για την ψυχική υγεία των γονέων στις ΗΠΑ- Ο υπερβολικός ζήλος γίνεται επικίνδυνος

Οι γονείς ξοδεύουν μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους σε εξωσχολικές δραστηριότητες και καταβάλλουν περισσότερη προσπάθεια για να εμπλακούν ενεργά στην ανατροφή των παιδιών τους
LIFO NEWSROOM